Helyi hírek 2016. szeptember 19. 07:30

Civilek, hogyha összefognak…

Képgaléria
Civilek, hogyha összefognak…
„A civilek a társadalom élő lelkiismeretét képezik. Ezt soha ne felejtsék el. A civilek a politika ellensúlyát, a valós társadalom érdekeit, gondolatait kell, hogy érvényre juttassák. Ahhoz, hogy ez így működjön, ilyen programokat kell szervezni, ahol megismerik egymást, egyeztetik gondolataikat, törekvéseiket.” Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte dr. Sulyok Miklós, a Városi Civil Szövetség elnöke szeptember 17-én a Szakmaközi Művelődési Házban a Félegyházán első alkalommal megrendezett Civil találkozót.

A város vezetése nevében Balla László köszöntötte a találkozó résztvevőit, szervezőit. Az alpolgármester megköszönte, hogy valamennyi városi rendezvény aktív látogatói, sőt ezen felül a szervező munkában is komoly segítséget nyújtanak.

Juhász István, a Nyugdíjas Klubok Egyesületének elnöke a találkozó után elmondta, hogy egyesületük idén Pálosszentkúton szeretett volna kulturális találkozót szervezni a nyugdíjas kluboknak. Mivel támogatottság hiányában ezt nem tudták megtartani, úgy döntöttek, hogy a város civiljeit hívják össze egy megbeszélésre, kulturális programra. Az első alkalom tapasztalatai azt mutatják, hogy érdeklődéssel fogadták a kezdeményezést, és a civil találkozókat a jövőben is érdemes megrendezni.

A találkozó kulturális programjában Tóth Gyula és Tóth Ákos zenei összeállítással, a Pedagógus Nyugdíjas Klub, a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar, a Vöröskeresztes Klub énekkara verssel, énekkel, a fülöpjakabiak Őszidő csoportja pedig humoros előadással szerepelt. A fellépők közül természetesen nem hiányozhattak a Szupernagyik sem.

 

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!