Sport 2016. szeptember 23. 14:30

Országos hírű rendezvényekkel tölthető meg a Kész Aréna

Képgaléria
Országos hírű rendezvényekkel tölthető meg a Kész Aréna
Több mint egy éve, 2015 júliusában nevezték ki Simon Zoltánt a Kész Aréna Városi Sportcsarnok sportszervezőjének. Tapasztalatai alapján a helyi, kisebb rendezvények mellett fontosak az országos hírű, nagyobb volumenű sportesemények, hosszú távon azokkal lehet a Kész Arénába csalogatni a szurkolókat. Ennek felépítése idő és pénzigényes, a nagyobb rendezvények megvalósításánál továbbra is hátrányt jelent a profi sportolóknak megfelelő szálláshelyek hiánya Kiskunfélegyházán.

Szeptember 15-én és 16-án immár második alkalommal szervezte meg Simon Zoltán a Félegyházi Pékség Kosárlabda Kupát, amelyen NB I-es férfi kosárlabda csapatok vettek részt. Az esemény jól sikerült, a tavalyi évhez képest több félegyházi és környékbeli szurkolót vonzott a Kész Arénába.

A kosárlabdának Félegyházán nagy hagyománya van, de NB-s felnőtt csapat híján szurkolóbázis nem alakult ki – osztotta meg gondolatait Simon Zoltán.

- Csapatsportágban nagy tömegeket megmozgatni nehéz, más sportágak esetén, futsalnál és kézilabdánál sem sikerül. Viszonylag szűk, néhány száz fős réteg jár labdarúgó mérkőzésekre, futsalra és kézilabdára. Az okok sokrétűek, ha az utánpótlással foglalkozó egyesületek mérkőzéseire a gyermekek szülei is kimennének, akkor lehetne nagyobb szurkolói bázist kialakítani. Idő és sikeres szereplés kell ahhoz, hogy a nézőszám növekedjen.

 

Simon Zoltán az elmúlt egy évben a Kész Aréna sportszervezőjeként próbálta színesíteni a rendezvények palettáját.

 

- A sportesemények számát szerettem volna növelni, a csapatsportágak mellett többek között aerobic tornának adott otthont a csarnok. A tervek szerint 2017 februárjában újra megrendeznénk a futsal Magyar Kupa döntőt, ami az elmúlt évek egyik legsikeresebb eseményének számított. Pályázni kell, a címvédő Astra Kiskunfélegyházi Bulls révén jó esély kínálkozik a rendezésre. További országos rendezvényt nehéz Félegyházára hozni, a kétnapos kosárlabda torna esetén is azt tapasztaltuk, hogy az első napot követően inkább haza utaztak Paksra, Budapestre és Szegedre a csapatok, NB I-es játékosoknak megfelelő szállást nem tudtunk biztosítani Kiskunfélegyházán. Az országos rendezvények anyagi vonzata sem elhanyagolható, a kézilabda esetén a Pick Szeged ide hozatala is súlyos pénzekbe kerülne. Gazdasági háttér hiányában látványos változás ezen a téren nem várható.

 

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!