Kultúra 2016. szeptember 19. 17:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon. 

„Csattogó kerék a síneken – vasúti járművek, ahogy én látom!” a magyar vasúti forgalomban lévő-, illetve a Magyar Vasúttörténeti Parkban található vasúti járművek megörökítésére meghirdetett szakmai fotópályázat.

Pályázat kiírója: MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., MÁV Nosztalgia Kft. és a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány közös szervezésében.

Pályázat témája: A magyarországi vasúti közlekedésben és a Magyar Vasúttörténeti Parkban megtalálható vonatok, fókuszba helyezve a résztvevő fotós vasútkedvelő és szakmai nézőpontját.

Pályázat időszaka: 2016. szeptember 1. – október 16. (Pályázat elküldése 2016. október 16-ig, eredményhirdetés: 2016. október 20-án 16:00 óráig, a Vasúttörténeti Park weboldalán és Facebook oldalán. A Vasúttörténeti Park a nyertes fotókból kiállítást szervez 2016. október 25. és 30. között).

Pályázók köre: Minden 16. életévét betöltött, magyarországi lakhellyel rendelkező, devizabelföldi cselekvőképes természetes személy. Egy pályázó akár több címmel ellátott saját művel indulhat a pályázaton. A nevezés ingyenes.

Technikai feltételek: Fotó JPG file formátumban minimum 1000 KB, illetve maximum 5 MB méretig. A fényképek bármely fényképészeti eljárással készülhetnek, de utólagosan módosítani, illetve manipulálni nem lehet.

Díjazás: A MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt., a MÁV Nosztalgia Kft. és a Vasúttörténeti Park közös szakmai zsűrije az első három helyezettet díjazza.  Közönségdíj nincs.

Értékelés: A pályázatot (pályázó nevének, életkorának, telefonszámának, illetve posta- és email címének feltüntetésével) a [email protected] email címre kell a pályázónak elküldeni úgy, hogy az biztosan megérkezzen 2016. október 16-ig.

A beérkezett pályamunkákat a MÁV, a MÁV-START, a MÁV Nosztalgia és a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány szakmai zsűrije értékeli ki és a 2016. október 20-án 16 óráig kihirdetik a nyertest a Vasúttörténeti Park weboldalán és facebook oldalán (www.vasuttortenetipark.hu és www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu).

A nyereményeket a nyerteseknek a Szervezők 2016. október 29-én, szombaton 11 órakor adják át a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Eredményhirdetés után a beérkezett fotók megtekinthetők 2016. október 25. – október 30. között a Vasúttörténeti Parkban (1142 Budapest, Tatai út 95.).

Bővebb leírás és játékszabályzat: www.vasuttortenetipark.hu oldalon található.


*   *   *


Pályázat a magyar szabadságharc és forradalom 60.évfordulója tiszteletére!

A Perspektíva a Jövőért Alapítvány kuratóriuma közös integrált  műsorral több helyszínen megrendezendő  ünnepély megtartásáról és  országos esszé pályázat kiírásáról döntött  a 14-18 éves fiatalok körében „Családi  emlékeink  a magyar szabadságharcról” címmel.

A pályázat terjedelme maximum. öt oldal
lehet. A pályázati munkákat internet segítségével a [email protected] levelezési címre kérjük továbbítani. A pályázatot 3 tagú  független szakértői bizottság fogja elbírálni. Az első három helyezést elérő fiatal az alábbi díjazásban részesül: Az első helyezett egy harmincezer, a második  egy húszezer, a harmadik helyezett egy  tízezer  forintos vásárlási utalványban részesül.

A pályázat beküldési határideje: 2016.12.31.

A további három sikeres pályamű könyvjutalomban részesül. Az elbírálásról a zsűri 2017.02.20.-ig dönt. Az ünnepélyes díjátadásra –erre méltó keretek között- 2017. március első hetében kerül sor. (Ennek helyét és pontos dátumát a 2107.február 20.-ig a honlapunkon és a meghívottak részére személyre szólóan külön írásban is jelezni fogjuk.)

A pályázott műveket  a média tájékoztatása mellett a honlapunkon is publikálni fogjuk! A pályázat védnöki tisztére Herczegh Anitát az államfő feleségét kérjük fel.  Az ünnepélyes záróműsort fogyatékkal élő fiatal diákművészek a Csalogány kórus  szereplésével  adják elő Fabényi  Réka  művészeti vezető irányításával.     

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva
kedd, péntek: 8-18 óráig
szerda, csütörtök: 12-18 óráig
szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu




 

Kövessen minket a Facebookon is!