Helyi hírek 2016. szeptember 21. 17:30

Tanévkezdés a Közgazdasági Szakgimnáziumban

Képgaléria
Tanévkezdés a Közgazdasági Szakgimnáziumban
Rohamosan bővülő tanulólétszámot, új kihívásokat, megújult képzési struktúrát hozott a 2016/2017. tanév a patinás iskolába. Nyáron már írtunk arról, hogy milyen szorgos szakipari, felújítási munkák zajlottak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában – a tanév kezdete óta pedig szinte minden nap pezseg az élet az Oskola utcában, új szakképzések indulnak, napról napra duzzad a tanulólétszám. Érdemes tehát megpróbálni választ adnunk a kérdésre, mitől ilyen sikeres a Közgé?

Iskolánk szeptember elsejétől szakgimnáziumként kezdte meg működésének 55. tanévét. Ez nem pusztán elnevezésbeli különbség, minőségi váltás és új szemléletű feladatellátásra törekvés is egyben. Célunk az, hidat képezve a hagyományos oktatás, valamint a munka és a vállalkozások világa között, hogy egyszerre adjunk nagyon színvonalas közismereti és korszerű szakmai műveltséget az érettségire felkészülő és a már érettségizett korosztályoknak egyaránt.

Ez a szerepvállalás azzal jár, hogy tanulóink többsége immár az érettségi után is itt maradó diák, és a nálunk nappali és esti munkarendű képzéseken tanuló felnőtt.

Valódi családi iskolává válik így a Közgé, hiszen együtt tanulhatnak itt a szülők és gyermekek 14 évestől akár 99 éves korig. Ez a bizalom arra késztet bennünket, hogy még következetesebben dolgozzunk legfőbb célunkért. Olyan középiskolás és érettségizett diákok felnevelését tartjuk feladatunknak, akik korszerű, a mindennapokban alkalmazható tudással rendelkeznek. Akik az egyetemi tanulmányaik során, akár a munka világában megállják majd a helyüket. Olyan diákokat nevelünk, akikben harmonikus egységet alkot a tudás, az életrevalóság és a régi közgés értékek: a pontosság, a precizitás, a naprakészség, a szakmai–emberi tisztesség.

Hiszünk benne, hogy iskolánk nemcsak sikeres szakmai műhely, hanem mindenekelőtt vonzó hely is, ahol diákjaink és munkatársaink jól érzik magukat. Számunkra a szeptembert nemcsak a tanévnyitó és a tanórák jelentik, hanem a szuper gólyatábor, a jó hangulatú gólyaavató, közgés diszkó és a városi diáknapi nyuszi simogatás is. Ez az az iskola, ahol délután kettőkor sem áll meg a pezsgés, a hely, amit szeretünk.

Kedves közgazdasági, közlekedési, ügyviteli ágazatos diákjaink, pénzügyi–számviteli ügyintézők, államháztartási ügyintézők, vállalkozási és bérügyintézők, logisztikai ügyintézők, vállalkozási mérlegképes könyvelők, kis- és középvállalkozások ügyvezetői, eredményes, boldog tanévet kívánunk!

 

dr. Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető





 

Kövessen minket a Facebookon is!