Sport 2016. szeptember 21. 15:30

Alakulóban az új bunyós egyesület

Képgaléria
Alakulóban az új bunyós egyesület
Mintegy öt esztendeje alakította meg boksz- és önvédelmi csoportját Hideg László ökölvívó. Célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen fiataloknak és időseknek a sportolásra, az egészség, az erőnlét megőrzésére. A közelmúltban a Darvas iskola sporttermében kapott lehetőséget a 15 fős sportközösség az edzések megtartására. Hideg László elmondta, hogy a legtöbben hobbiból járnak a heti edzésekre, de többen közülük már a versenysport felé is kacsingatnak. Éppen ezért néhány héten belül egyesületté alakulnak. Véleménye szerint ebből az egyesületből hamarosan országos bajnokok is kikerülhetnek.

A klubalapító gondolatait az edzésekre rendszeresen járók is megerősítették. Torzsásné Molnár Mónika kezdetektől részt vett az edzéseken. Igaz, gyermeke születése megszakította ezt, de két év után újra visszatért. Hogy miért? Mert ez nagyon jó. Hiányzott a sport, a kikapcsolódás – mondta Mónika.

Szikora Dávid szerencsét próbálni érkezett a csoportba. Amikor jelentkeztem, nem tudtam, hogy milyen lesz, csupán ki akartam próbálni ezt a spotot, itt ragadtam, és folytatni is fogom. Eleinte csak a testmozgás érdekelt, de ha lehetőségem lesz rá – és edzőm is érdemesnek tart a feladatra – versenyeken is kipróbálom magam – nyilatkozta Dávid.

Hideg László edző arról is beszámolt, hogy működésüket, klubbá alakulásukat ma már több helyi vállalkozó, köztük Fekete Tamás, Szládik József, Kollár László és Bogácsi Attila is támogatja, de szükség van a további támogatásra is. Ugyanis, ha lehetőségük nyílik arra, hogy a legtehetségesebbek versenyeken is részt vehessenek, a felszerelések (mezek, cipők) beszerzése sokba kerül.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!