Helyi hírek 2016. szeptember 21. 15:50

Békás kút, felújított járdák és új park - videóval

Képgaléria
A felnőttek és gyerekek örömére a műszaki átadást és a próbaüzemet követően szeptember 21-én ünnepélyesen felavatták a Móra téren a Békás kutat. A köztéri alkotás átadásakor Csányi József polgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő köszönte meg Szabó Ildikónak, Kis Virágnak és Bozóki Istvánnak a hangulatos köztéri alkotás tervezését és kivitelezését. A Békás kutat Gyula atya szentelte fel, majd a Móra utcai óvodások üdvözölték kedves műsorral.

Ezen a napon adták át a Kossuth utcán is a felújított, térkövezett járdaszakaszokat, valamint a Horváth Zoltán utcában kialakított parkot is.

A beruházások kapcsán Csányi József polgármester elmondta, hogy az önkormányzat 2015-ben a „Félegyháza újjáépül”  program keretében 100 millió forintot tudott a közterekre, épületekre fordítani. Idén már 250 millió jutott erre a célra. A Kossuth utca felújításával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem csupán a járda burkolatát cserélik ki, hanem a zöldfelületek megújítását is szem előtt tartják, valamint padokat, ülőalkalmatosságokat helyeznek ki, hogy legyen hol megpihenni a félegyháziaknak. Emellett a kivilágított sakkasztalok mellett játéklehetőséghez is jutnak a fiatalok és felnőttek.

A Horváth Zoltán utcában a nemrégiben lebontott romos épület helyén egy szép, élhető park alakult ki, a játszóteret is fejlesztették, az ott lakók, és gyermekek örömére – tette hozzá a polgármester.

(Az egyes beruházások részleteivel később külön cikkben foglalkozunk.)

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!