• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Paralimpikonunkat, Csontos Piroskát és edzőit köszöntötték a városházán
Sport 2016. szeptember 21. 20:10

Paralimpikonunkat, Csontos Piroskát és edzőit köszöntötték a városházán

Képgaléria
Paralimpikonunkat, Csontos Piroskát és edzőit köszöntötték a városházán
A városházán, a városvezetés nevében Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester és Bense Zoltán képviselő köszöntötték virágcsokorral és ajándékkal Csontos Piroskát és edzőit, Kornokovics Györgyit és Németh Lászlót. Piroska kedden este érkezett haza Rióból, ahol két számban, 400 méteres síkfutásban és távolugrásban állt rajthoz a paralimpián T-20-as kategóriában. A 400 méteres síkfutás döntőjében legjobb magyarként egyéni legjobbját nyújtva, 59.41 másodperces idővel hatodik lett. Távolugrásban 4 és fél méterrel a 8. helyet szerezte meg.

Piroska és edzői riói élményüket is elmesélték. Beszámolójuk szerint – voltak ugyan zökkenők, de kiváló körülményeket biztosítottak a sportolóknak a brazilok. Az atlétikai stadion pedig csodálatos volt. Felkészülésükről szólva elmondták, hogy hosszú heteken át a déli melegekben kellett tartani az edzéseket, mert fel kellet készülni arra, hogy ott 35-37 fokban kell kihozni a legjobb teljesítményt. Az elért eredménnyel elégedettek, és holnaptól már a következő olimpiára készülnek.

A riói paralimpiának másik sikeres félegyházi szereplője Lőrincz Krisztina - aki egypárevezésben a 11. helyen zárt - Budapesten él, és nem tudott eljönni a köszöntésre. De köszönettel fogadta a megkeresést, a gratulációt. Krisztina október elején látogat haza családjához, és akkor tudja fogadni a városvezetés köszöntését.

 

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!