Helyi hírek 2016. november 16. 14:30

Tájékoztató a biológiailag lebomló hulladékgyűjtés rendjéről

Képgaléria
Tájékoztató a biológiailag lebomló hulladékgyűjtés rendjéről
Az FBH-NP Nonprofit KFT tájékoztatja a lakosságot, hogy folyamatosan végzi a biológiailag lebomló hulladék rendszeres, díjmentes begyűjtését a cég által folyamatosan biztosított, biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Kiskunfélegyháza területén.

A biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladékot elszállítanak. A biológiailag lebomló hulladékot (fűkaszálékot, falevelet, lágyszárú növényeket, háztartásban, éttermekben, kiskereskedelmi egységekben keletkező konyhai és élelmiszermaradékot) a díjmentesen biztosított biológiailag lebomló zsákban, illetve maximum 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű kötegekben (maximum 0,5 köbméter) kévékbe kötve az ingatlan előtti közterületre kell kihelyezni a gyűjtési napon reggel 7 óráig, továbbá kérik, hogy az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt hagyják kint úgy, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni, és kézi erővel mozgatható legyen.
 

Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha kommunális hulladékkal keveredik, akkor ezzel a járattal nem szállítják el!
 

Kihelyezhető biológiailag lebomló hulladékok:
 

Kerti hulladék:

  • kötegelve, kévébe összekötve: faág, fanyesedék, gally
  • műanyag zsákokban vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladék
     

Udvari hulladék:

  • fűrészpor, faforgács, száraz szalma
     

Konyhai hulladék:

  • zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi származékok, élelmiszer-maradék
     

Kérik, ne helyezzenek ki a biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során állati ürüléket vagy azzal szennyezett anyagot!

A biológiailag lebomló hulladékokat aprítás és komposztálás után hasznosítják. Az elkészült komposztot az érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.

Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékos zsák települési szilárd hulladékot is tartalmaz, a hulladékot nem szállítják el, erről az ingatlantulajdonos írásbeli tájékoztatást kap.
 

2017. januárjában kétalkalmas fenyőfagyűjtést szerveznek, amelyről külön értesítik a lakosságot.


A járatok időpontjai a mellékelt fotón olvashatók. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!