Sport 2016. szeptember 22. 14:30

OB-s szombat, kenus vasárnap

Képgaléria
OB-s szombat, kenus vasárnap
Az elmúlt hétvégén, két helyszínen Egerben és Cibakházán ragadtak íjat a KHTK - Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. Egerben a Történelmi Íjász Országos és Nemzeti Bajnokságon Horváth Anna és Horváth Csenge, Cibakházán pedig a kísérleti jellegű I. Kenus Íjász páros versenyen Vasné Köteles Anita, Csizmár Csaba, Papp Zoltán és Vas Tibor képviselte a szakosztályt.

Egerben a több mint kétszáz íjászt megmozgató versenyen Horváth Anna és Horvát Csenge kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Horváth Csenge a vadászreflexes kategóriában a gyermeklányok között az OB második helyét szerezte meg.

Horváth Anna eredményesen küzdötte be magát a hatfős döntőbe, mindössze kilenc ponttal maradva le a harmadik helyről. Az extra hosszú távok nehéznek bizonyultak számára és így visszacsúszott az előkelő ötödik helyre.
 

Cibakházán 2 körben 4 szárazföldi és 1 körben 3 célt kenuból kellett lőni a versenyzőknek. A szárazföldi célokat párban kellett teljesíteni szokatlan módon: szimmetrikusan eltalálni a lőlapot, ugyanabba a pontszámú lyukba lőni a vesszőt, vakon lőni az íjásztárs irányításával.

A kenuból való lövések leadása mindenki számára kihívást jelentett, hiszen az íjászat alapja a stabilitás, a nyugalom, ami egy vízen billegő kenuban nehezen valósítható meg. Ennek ellenére itt is sikerült érmet gyűjteni: a Csizmár Csaba – Papp Zoltán páros harmadik lett. Vasné Köteles Anita és Vas Tibor párosa a negyedik helyet vívta ki magának.
 

Fénypárducok támogatói:

Integrál Zrt., Constantinum Katolikus Óvoda és Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium

Egyéb információk: https://www.facebook.com/fenyparducok/




 

Kövessen minket a Facebookon is!