Sport 2016. szeptember 22. 18:30

Bevették Eger várát

Képgaléria
Bevették Eger várát
Történelmi Országos Bajnokságon vettek részt a Turul Koppány Íjászai HE tagjai. Félegyházát öten képviselték az Egerben megtartott versenyen: Keserű Szilvia, Szeibert Imre, ifjú Gulyás László, Gulyás János és Dinnyés Gyula. A megmérettetésre a kvalifikáció teljesítése útján lehetett bejutni. A felújított vár területén 21 célt, különböző nehézségi fokokban kellett leküzdeni.

Eredmények:

Mini kategóriában ifjú Gulyás László egészségi problémákkal küzdve is rajthoz állt. 296 ponttal a 13. helyen végzett.

Keserű Szilvia a 270 pontos végeredményével a 16. helyen fejezte be a versenyt, egyben II. osztályú minősítést szerzett, mint ahogyan Szeibert Imre is, aki kiegyensúlyozott lövésekkel, 427 ponttal a 14. lett.

Dinnyés Gyula kategóriájában kiegyensúlyozott teljesítménnyel és mindössze egy mellélövéssel zárta a versenycélokat 462 ponttal, 73,3 %-os teljesítménnyel. Ezzel a 3. helyen jutott be a döntőbe, ahol az első hat helyezett kerül táblára, ahol közönség előtt, további 5 különböző célállomáson kell versenyezni. Itt további 164 pontot szerzett, a második helyen álló pedig 154 pontot. A huszáros hajrához még 3 pont kellett volna az ezüstérem megszerzéséhez, így az Országos Bajnokság 3. helyén zárta versenyt. Mindössze 1,7 % hiányzott az első osztályú íjászsportolói minősítéshez, így II. osztályút szerzett. A Nemzeti Bajnokságban szintén a 3. helyet szerezte meg.

Ugyanebben a kategóriában Gulyás János első OB-n való részvételével, 289 ponttal a 24. helyen zárta a napot.




 

Kövessen minket a Facebookon is!