Kultúra 2016. szeptember 23. 17:30

Tanulni sohasem késő

Képgaléria
Tanulni sohasem késő
Újra kezdetét vette a számítógép-felhasználói képzés kezdő és haladó szinten szeptemberben a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Olyan felnőttek és nyugdíjasok jelentkezését várták, akik meg szeretnék ismerni a számítógép és internet használatának alapjait.

A mai világban, amikor a technika rohamosan fejlődik, minden ember szeretné elsajátítani az informatikai eszközök használatát. Az idősek igényei közé sorolható az internet adta lehetőségek kihasználásának megismerése, amivel megkönnyítik mindennapi életük apró mozzanatait. Ide sorolhatjuk a családtagokkal való kapcsolattartást, a hivatalos és egyéb ügyek intézést és a napi kikapcsolódás lehetőségét. A könyvtárosok célja, hogy segítsenek a szépkorúaknak abban, hogy ugyanolyan számítógép- és internet-felhasználók legyenek, mint a fiatalabbak, akik jóval otthonosabban mozognak, ebben a témában.

A tanórákat a könyvtár internetes részlegén tartják. Czibolya Szilvia internetes és zenei könyvtáros és Csányi László informatikus kalauzolja a tanulni vágyókat a számítógépezés világában.

A könyvtárosok szerint túljelentkezés van, így a nagy érdeklődésre való tekintettel a meghirdetett időpontok mellett november végén indítanak még egy kezdő csoportot.

A könyvtár már évek óta tartja számítógépes képzéseit kezdőknek és haladóknak. A jövőben pedig azt tervezik, hogy Word szövegszerkesztő és Excel táblázatkezelő programok felhasználásáról is tartanak külön oktatást.

Azt pedig, hogy tanulni sohasem késő, az is bizonyítja, hogy azok a személyek, akik eddig részt vettek valamelyik tanfolyamon, folyamatos vendégei a könyvtár internetes részlegének, és büszkék arra, hogy rövid időn belül újabb ismereteket szerezhettek és igazi számítógép- és internetfelhasználókká váltak.

Aki szeretne bővebb felvilágosítást kapni a képzések időpontjairól és feltételeiről az keresse fel a könyvtárat nyitvatartási időben vagy érdeklődjön telefonon a 76/461-429/21-es melléken.

V. K.



 

 

Kövessen minket a Facebookon is!