Kultúra 2016. szeptember 24. 15:30

Kiskunfélegyháza kiemelkedő katona múltja és tehetségei

Képgaléria
Kiskunfélegyháza kiemelkedő katona múltja és tehetségei
A Kiskun Múzeum udvarán szeptember 21-én mutatták be Rostás Csaba József helytörténeti kutató Kiskunfélegyháza kiemelkedő katona múltja és tehetségei című könyvét, amely városunk tehetséges katonáit és pályafutásuk során elért eredményeiket mutatja be.

Az ünnepélyes könyvbemutatón tiszteletét tette Dr. Magyariné dr. Nagy Edit, a Belügyminisztérium Közigazgatási Államtitkárságának Szabályozási és Koordinációs helyettes államtitkára, Dr. Magyari Béla nyugállományú ezredes, kiképzett űrhajós, Kiskunfélegyháza díszpolgára, Pintér Zoltán nyugállományú vezérőrnagy, a légierő volt parancsnoka, Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, Varga Imre nyugállományú ezredes, az egykori kiskunfélegyházi laktanya parancsnoka, Molnár Zoltán nyugállományú alezredes, valamint Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere és városunk elöljárói.

Rostás Csaba József könyve elsősorban a Bem József Laktanya történetét dolgozza fel, hiszen Kiskunfélegyháza, s benne a laktanya igen komoly katonatörténeti múlttal rendelkezik. A kötet hiánypótló, mert eddig senki sem gyűjtötte csokorba a városunkhoz kötődő katonákat.

A műben felsorakoznak történelmünk híres katonái is, mint például a Boconádiak, Petőfi vagy Deli József. A személyek mellett megismerhetjük a katonák mindennapjait. A könyv a legapróbb részleteséggel bemutatja a légi és szárazföldi hadgyakorlatokat, valamint a könyvet olvasva megismerhetjük a ruházatukat, felszerelésüket és a fegyverkészletüket is.

Az eseményen a Félegyházi Citerazenekar katonadalokat adott elő. Varga Katica Magyar Örökség-díjas előadóművész, a CREDO együttes tagja, ugyancsak ismert huszárnótákkal emelte a rendezvény színvonalát.

Rostás Csaba József a könyvbemutatót követő állófogadáson mindenkinek dedikálta újonnan megjelent könyvét.




 

Kövessen minket a Facebookon is!