Helyi hírek 2016. szeptember 26. 16:30

Közéleti, beszélgetős fórumsorozatot indított a Jobbik helyi szervezete

Képgaléria
Közéleti, beszélgetős fórumsorozatot indított a Jobbik helyi szervezete
„Irodai esték” elnevezéssel indított közéleti, beszélgetős fórumsorozatot a Jobbik helyi szervezete. A Szalay Gyula utcai székházban szeptember 21-én megtartott első összejövetelnek Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere volt a vendége. A beszélgetésen Kollár László, helyi pártelnök moderálásával folyt a beszélgetés, amely a „Van-e élet a Fideszen túl?” címet viselte.

Toroczkai László mondandója elején kifejtette, hogy előadásaiban minden esetben aktuális, az adott hely érintettségét is figyelembe vevő témákról beszél. Jelen esetben ez az illegális migráció kérdése. Kifejtette: Ásotthalom polgármestereként tapasztalta, ahogy 2015-ben a legtöbb illegális migráns akart bejutni az Európai Unióba a nyitott határon. A konkrét tapasztalatok alapján a Jobbik világosan és nyíltan tudja megfogalmazni ebben a kérdéskörben a véleményét. Arra kérik az embereket, hogy vegyenek részt a népszavazáson, és voksoljanak nemmel.

A Jobbik már korábban is kezdeményezte azt, hogy iktassák az alaptörvénybe az ezzel kapcsolatos szabályozást. Ha elfogadták volna javaslatukat, akkor most nem kellene erről teljesen feleslegesen, horribilis összegekért népszavazást tartania a kormánynak. Nem beszélve arról, hogy az egy biztosabb garancia lehetett volna a megoldásra – tette hozzá Ásotthalom polgármestere.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!