• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Fejlődő horgásztó, több mint 40 versenyző az idényzárón - videóval
Sport 2016. szeptember 24. 14:15

Fejlődő horgásztó, több mint 40 versenyző az idényzárón - videóval

Képgaléria
Szeptember végén, október elején zárul hagyományosan a versenyszezon a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőparkban. Mint minden évben, ezúttal is 6 órás megmérettetésre várták a horgászokat szeptember 24-én. A verseny telt házat hozott, 43-an ragadtak horgászbotot. Az első három helyezett 2017-es éves bérletet kapott, az első hatba kerülők, de a dobogóról lecsúszók a Polyák Borászat ajándékcsomagját vehették át és díjazták a legnagyobb hal kifogóját. A 2016-os versenyszezont szép eredményekkel zárta a Balog Tanya. Egyre több horgász látogatja a tavat és az egyéb rendezvények száma is tovább gyarapodott.

Kedvezett az időjárás a Balog Tanya idei utolsó versenyének, kellemes napos idő fogadta a nevezőket. A tavat üzemeltető Balog Péter elégedett volt az idei esztendővel.

- Nagy létszámban jöttek horgászok, Kiskunfélegyháza mellett Csongrádról, Szentesről és a kistérségből érkeztek. A reggeli órákban nem volt párás a víz, ami kedvezett a fogásoknak. A tó hőmérséklete az ősz beköszöntével napról-napra csökken, a közeli horgászat helyett a távolabbit kell megcélozni. A versenyszezon végeztével nem zár be a tó, befagyásig üzemelünk. A következő évre fejlesztéseket tervezünk, új vizesblokkokat alakítunk ki, amivel növeljük a horgászok komfortérzetét.

 

2016-ban sem maradtak el a nagy fogások a Balog Tanyán, a legnagyobb kifogott hal egy 15,5 kilogrammos ponty volt, az amurok közül egy 13,7 kilogrammos akadt horogra.

 

Végeredmény:

1. Fekete Gábor (16,39 kg.)

2. László Zoltán (11,88 kg.)

3. Törköly Csaba (8,27 kg.)

 

Legnagyobb hal: László Zoltán (3 kg. - ponty)

Összfogás: 119 kg.

 

G. Z.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!