Helyi hírek 2016. szeptember 29. 12:30

Étel, ital, gépbemutató és lovasverseny is várta a „mezgé piknik” látogatóit

Képgaléria
Étel, ital, gépbemutató és lovasverseny is várta a „mezgé piknik” látogatóit
Harmadik alkalommal rendezték meg a mezgés pikniket szeptember 24-én. A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző tangazdaságába idén is sokan kilátogattak. Volt, akit az állatsimogató érdekelt, mások az iskola tanüzemeinek termékeiből válogattak, de akadtak sokan, akik a munkagép-bemutatón a Lamborghini traktorok teljesítményét próbálgatták. A lovas pályán pedig a megyei díjlovaglás versenyét élvezhette a közönség.

Rózsa Pál igazgató elmondta, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel minden évben igyekeznek többet nyújtani a lovas-gasztro családi napra kilátogatóknak. Amellett, hogy bemutatják a tangazdaságot, az itt nevelt állatokat, kóstolót nyújtnak húsüzemük, kertészetük és zöldségfeldolgozó üzemük termékeiből is. Idén is kelendőek voltak a mangalica termékek, a kolbász, a májas és a disznósajt egyaránt. De sokan kóstolták a tanüzemben készült sárgarépa, sütőtökös és citromfüves ízesítésű alma ivólevet is. Mindezek alapanyagait a tanulók állították elő, és a feldolgozás is az ő kezük munkájának köszönhető.

A tangazdaság istállójában tárlatot rendeztek, ahol az általános iskolásoknak korábban meghirdetett rajzpályázat legszebb 200 alkotását állították ki. A nem mindennapi környezetben megrendezett kiállítás nagy népszerűségnek örvendett.   

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!