Sport 2016. szeptember 26. 14:35

Bronzérmet szereztek az U12-es kosarasok

Képgaléria
Bronzérmet szereztek az U12-es kosarasok
Négycsapatos nemzetközi kosárlabda tornának adott otthont szeptember 25-én a Constantinum Sportcentrum, ahol a Félegyházi Térségi Sportiskola mellett a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia és két szerb (KK Backa Topola, KK Somborska Akademija) korosztályos csapat vett részt. A félegyháziak mindkét szerb együttes ellen pályára léptek. Az elődöntőben a KK Somborska Akademija ellen vereséget szenvedtek, míg a bronzmérkőzést 63-48-ra megnyerték a KK Backa Topola ellen. A tornán a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia szerezte meg a győzelmet.

U12-es nemzetközi fiú kosárlabda torna

Ideje: 2016. szeptember 25. ( vasárnap )

Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum

Résztvevő csapatok:

- Kecskeméti Kosárlabda Akadémia

- KK Backa Topola ( Szerbia )

- KK Somborska Akademija ( Szerbia )

- Félegyházi Térségi Sportiskola

 

KK Somborska Akademija ( Szerbia ) - FTSI 108:58

(11: 35, 13: 23, 22: 26, 12: 24)

FTSI: Kovács Bálint- 13, Huszka Boldizsár- 12, Szűcs Bence- 12, Varga Márk- 9, Kelemen Áron- 6, Farkas Dominik- 5, Keserű Csaba-1 , Farkas Levente-, Palotás Barnabás-, Fekete Péter-, Bitó Bence-, Szívós Péter-, Turcsányi Mátyás-, Elbahnasawy Ziad-. Edző: Fekete-Seres Ildikó

 

Az első meccsen megijedtek a félegyháziak ellenfelüktől, nehezen rázódtak bele a játékba. A csapat formája szezon elejének megfelelően alakult, nehezen vállalták fel az 1:1-es szituációkat, amikor már megcsinálták a játékosok a betöréseket nagy százalékban kihagyták. A szerbek agresszív védekezése meglepte a sportiskolásokat. A szerb versenykiírás a védekezést szabadabban kezeli, nincsenek olyan megkötések, mint a magyar U12-es bajnokságban, engedélyezett a labdát vezető játékos becsapdázása. A szerbek az otthonukban megszokott taktikát alkalmazták, ami szokatlan volt a félegyháziaknak.

 

FTSI- KK Backa Topola 63: 48

(14: 14, 19: 11, 17: 14, 13: 10)

FTSI: Varga Márk- 16, Kovács Bálint- 15, Szűcs Bence- 11, Huszka Boldizsár- 6, Farkas Dominik- 5, Szívós Péter- 4, Kelemen Áron- 3, Farkas Levente- 2, Bitó Bence- 1,Keserű Csaba-, Fekete Péter-, Turcsányi Mátyás-, Elbahnasawy Ziad- Kiss Lukács. Edző: Fekete-Seres Ildikó

 

Második meccsükön is egy szerb ellenfél jutott a félegyháziaknak, a KK Backa Topola. A játék kevésbé volt görcsös, bátrabban törtek be és vállalták fel az éles szituációkat. Többet passzoltak, jobban jöttek a befutások, remek lepattanó labdákat szedtek a sportiskolások. Védekezésben tudtak keményíteni és nyomás alá helyezni ellenfelüket.

Új játékosok kerültek a csapatba, ebben az összeállításban most játszottak először a gyerekek. Van fantázia a csapatban, sokat kell még fejlődniük, akár technikailag, taktikailag és fizikálisan is. A torna hasznos volt egy más mentalitással, másfajta kosárlabdát játszó csapatokkal ismerkedtek meg és játszottak jó meccseket, amikből sokat tanulhattak.

 

Végeredmény:

1. Kecskeméti Kosárlabda Akadémia

2. KK Somborska Akademija ( Szerbia )

3. Félegyházi Térségi Sportiskola

4. KK Backa Topola ( Szerbia )

 

 

Információ: Simon Zoltán

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!