Helyi hírek 2016. szeptember 27. 07:30

Élettel telik meg a szépülő Kossuth utca - videóval

Képgaléria
– A félegyháziak nagy örömére új arculatot kapott a Kossuth utca egy jelentős szakasza. Az átépítés minőségi változást hozott, amivel régi adósságát törlesztette az önkormányzat – mondta el Szamosi Endre, a körzet képviselője, aki félegyházi születésű elkötelezett lokálpatriótaként már öt évvel ezelőtt kezdeményezte a nagy gyalogosforgalmat bonyolító, rossz minőségű Kossuth utcai járdák és bukkanók felújítását, és terve mellett eltántoríthatatlanul kitartott.

– Az előző ciklus utolsó évében sikerült elérni a Zrinyi és a Kazinczy utcai szakasz, valamint az ivókút környékének átépítését, tavaly a Móra Ferenc Gimnázium előtti járda kapott új arculatot a mellette lévő Templomkerttel egységet alkotva. Az iskola előtt parkkapcsolat és pihenőhelyek létesültek, a padokat szinte azonnal birtokba vették a „mórás” diákok és a járókelők – foglalja össze az előzményeket a képviselő.

Szamosi Endre a 2016-os városi költségvetés tárgyalásakor is szorgalmazta a város gyalogos ütőerét jelentő Kossuth utca egységesítését célzó koncepció folytatását, s kezdeményezése találkozott a városvezetés és a többi képviselő elképzelésével. Így kerülhetett sor további két járdaszakasz rekonstrukciójára a Kossuth utcai SPAR-nál, továbbá a Lónyai és Batthyány utca közötti területeken. Itt rendezett zöld szigeteket alakítottak ki az építők, ahová örökzöld bokrokat és virágokat ültettek a városfenntartó intézmény alkalmazottai. Új padok és sakkasztalok is kerültek a kiöblösödő területre.

– Köszönet illeti az építőket, a felújítási munkálatokat felügyelő önkormányzati dolgozókat és Bozóki István urat. Bízom benne, hogy a megújult és most átadott területekben is sok félegyházi leli majd örömét! Legyünk rá büszkék, becsüljük meg, használjuk rendeltetésnek megfelelően! Hagyjuk meg a járdát a gyalogosoknak, tartsuk tisztán a járdákat, védjük meg a rongálóktól a virágokat, a bokrokat és a kihelyezett utcabútorokat! Legyünk megszépült és folyamatosan szépülő városunknak valódi, városhoz méltó polgárai! – kéri Szamosi Endre képviselő.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!