Helyi hírek 2016. szeptember 30. 07:30

Ismét ösztöndíjat kaphatnak a rászoruló félegyházi főiskolások

Képgaléria
Ismét ösztöndíjat kaphatnak a rászoruló félegyházi főiskolások
A 27 napirendi pont között a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2017. évi fordulójához való csatlakozásról is döntött szeptember 29-i ülésén a félegyházi képviselő-testület. Ennek értelmében a felsőoktatási intézményben tanuló rászoruló diákok támogatására 4 millió forint előirányzatot különít el a város a 2017. évi költségvetési rendeletében, várhatóan több tucatnyi helyi fiatal felsőfokú tanulmányait segítve ezzel.

A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetét a megyei és a települési önkormányzatok által önként vállalt támogatás mellett – azzal megegyező mértékben – az Emberi Erőforrások Minisztériuma adja. Az Oktatási Minisztérium 2001. óta teszi lehetővé az önkormányzatok számára a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozást. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az indulás évétől kezdve bekapcsolódott ebbe a támogatási rendszerbe egészen 2010-ig. Ezt követően a képviselő-testületi döntés szerint, az intézkedési terv megszorításai miatt nem vett részt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a pályázaton. A 2016. évi fordulóban a célra szánt 4 millió forint költségvetési keretösszeg összesen 73 felsőoktatásban részt vevő, szociálisan rászoruló kiskunfélegyházi fiatal továbbtanulását segítette.

 A 2017. évi pályázatokat – beleértve a jelenlegi felsőoktatási hallgatóknak szóló „A”, valamint a felsőoktatási tanulmányokat 2017. szeptemberében megkezdők számára elérhető „B” típusút – október 4-éig kell kiírni. A pályázatok benyújtásának határideje november 8-a, a bírálaté december 8-a.

A pályázati kiírást figyeljék a Félegyházi Közlöny honlapján!

A képviselő-testület további határozataira visszatérünk.

T. T.

Fotó: H. S.





 

Kövessen minket a Facebookon is!