Helyi hírek 2016. október 2. 07:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi 27. vasárnap - 2016. október 2. A hét ünnepei: Kedd: Assisi Szent Ferenc emléknapja. Péntek: Rózsafüzér Királynője emléknapja. Szombat: Szűz Mária, a Magyarok Nagyasszonya főünnepe.

1. Októberben hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 6-kor kezdik a közös Rózsafüzér imádságot.

2. Október 6-án, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hivatásokért.

3. Erdélyi testvértelepülésünkön, Korond egy külterületi részén, Atyhában a katolikus templom villámcsapás miatt teljesen leégett. Előzetes becslések szerint a kár 26.6 millió forint. Október 9-én, jövő vasárnap minden szentmisében a leégett templom újjáépítéshez gyűjtenek adományokat. Kérik a kedves híveket lehetőségeik szerint járuljanak hozzá a károk enyhítéséhez. A pénzbeli segítséget előre is köszönik.

4. Október 9-én, vasárnap délután 5 órakor tartják a Rózsafüzértársulat éves összejövetelét. Akkor lesz az új tagok felvétele. Várják azokat, akik szeretnének csatlakozni a Társulathoz.

5. A templomi kiállítások október 23-áig látogathatóak nyitvatartási időben.

6. Megjelent a Képmás magazin. 550 Ft-ért megvásárolható az újságos asztalnál.

7. Október 30-án, vasárnap a ½ 11-es szentmisében tartják a jubiláló házaspárok közös hálaadó szentmiséjét. Várják a Plébánián a házassági évfordulójukat ünneplő házaspárok jelentkezését.

8. Kérik, akinek szüksége van bútorra, vagy akinek a közvetlen környezetében van olyan személy, akinek ezzel örömet szerezhetnének, jelezze. Kérik, menjen el a Máltai Szeretetszolgálat Közösségi Házába a Kalmár Kápolnához, a Móra Ferenc tér 11. szám alá. Részletes tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatóak.






 

Kövessen minket a Facebookon is!