Helyi hírek 2016. október 1. 12:40 Forrás: nepszavazas2016.kormany.hu

Vasárnap népszavazás

Képgaléria
Vasárnap népszavazás
A magyar kormány népszavazást kezdeményezett a kényszerbetelepítés ellen. A referendumra azért van szükség, mert Brüsszel elfogadott egy kvótacsomagot. Ennek alapján az Európába érkező bevándorlókat egy előre meghatározott kvóta alapján szétosztaná a tagállamok között, kötelező jelleggel.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben brüsszeli bürokraták döntenének arról, hogy hány bevándorlót telepítsenek Magyarországra, az Országgyűlés és a magyar állampolgárok megkérdezése nélkül. Azt, hogy hány bevándorlót telepítenének be, egy képlet alapján döntenék el Brüsszelben. A bevándorlás jelenlegi ütemét és a családegyesítéseket is figyelembe véve mindez sok ezer bevándorló Magyarországra telepítését is jelentheti.

Mi, magyarok mindig népszavazáson döntöttünk a jövőnket érintő legfontosabb ügyekben, például a NATO- és az EU-csatlakozás kérdéséről. Így lesz ez október 2-án is: csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből. Brüsszelt meg kell állítani! A népszavazáson világos és egyértelmű üzenetet küldhetünk Brüsszelnek. El kell érnünk, hogy vonja vissza a kvótacsomagot. A népszavazás nem a pártokról, és nem belpolitikai küzdelmeinkről szól. Az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, családjainkat, kultúránkat és mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot.

A brüsszeli kvótacsomag jelentős gazdasági, kulturális és biztonsági kockázattal jár. Ezt a kockázatot nem szabad felvállalnunk. Most Magyarország jövője a tét, ezért a kormány minden állampolgárt arra biztat, hogy vegyen részt a népszavazáson, és szavazzon nemmel!


Az október 2-i népszavazás kérdése így szól:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”



 

Kövessen minket a Facebookon is!