Kultúra 2016. október 3. 11:30

1956 egy kiskunfélegyházi ember életében

Képgaléria
1956 egy kiskunfélegyházi ember életében
A 2016-os esztendőt a Magyar Kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezve emlékévvé nyilvánította. Ezért országszerte, így Kiskunfélegyházán is méltó programsorozatokkal és előadásokkal tisztelegnek a felkelés hősei előtt. Ünnepi rendezvényeket, kezdeményezéseket indítanak. Az egyik ilyen előadásra szeptember 29-én, csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban került sor.

Dr. Pallagi Mária az Egy igaz ember - Apám, Pallagi Sándor emlékére című előadására zsúfolásig megtelt a könyvtár rendezvényterme.

A szívhez szóló előadáson dr. Pallagi Mária az 1956-os eseményeket édesapja szemszögéből idézte fel úgy, ahogyan azt az apukája látta és elmesélte neki.

A kiskunfélegyházi fiatal férfi 1956-ban Miskolcon tanult az egyetemen, és éppen a diákévei kellős közepén robbant ki a forradalom. Ezzel kapcsolatos élményeiről, visszaemlékezéseiről lányának is beszámolt, így jöhetett létre dr. Pallagi Mária előadása. Pallagi Sándor tanulmányait akkor sajnos nem folytathatta tovább, de kitartását bizonyíja, hogy később mégis megszerezte egyetemi diplomáját.

Pallagi Sándor az élet iskolájában is jól szerepelt, mert amikor a hazájáról volt szó, félretette saját kívánságait és elképzeléseit további életéről és a hazaszeretet választotta. Ezért méltán lehet büszke rá nem csak a lánya, hanem Kiskunfélegyháza lakossága is.





 

Kövessen minket a Facebookon is!