Helyi hírek 2016. október 4. 12:00

Az ellátottakat köszöntötték Félegyháza idősek otthonaiban

Képgaléria
Az ellátottakat köszöntötték Félegyháza idősek otthonaiban
Az Idősek Napján a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény szépkorú lakóit, gondozottjait köszöntötték a Nádasdi, a Tóth Kálmán utcai, valamint a Csanyi úti intézményben, szeptember 30-án. A bensőséges hangulatú rendezvényeken óvodások és a művészeti iskola növendékei adtak műsort. De az idősek is szót kértek a műsorban egy-egy verssel, írással.

 Az intézmények lakóit a városvezetés nevében mindhárom helyszínen Csányi József polgármester köszöntötte. Gálig Erzsébet intézményvezető megnyitójában így fogalmazott: „Önök büszkék lehetnek arra, amin végigmentek, amit fejlődésük során leküzdöttek, amivé mindeközben váltak.

Ezért is ünneplésre méltók ezek az élmények. Hagyniuk kell, hogy újra átjárja önöket, ezúttal nem annyira a körülmények miatt, amelyekre emlékeznek, hanem a meglátásokért, a melegségért, amelyeket még mindig hordoznak. Ezek az élmények valamit jelentettek akkoriban, de még most is jelenthetnek valamit, még most is élvezhetőek – bár természetesen másképp.

Ezeket a melegséggel teli, szép élményeket hivatottak erősíteni az intézményi élet mindennapjaiban ismétlődő foglalkozások, valamint a szervezett programok is. Kiemelném ezek közül a kirándulásokat a Máris tanyára, Pálosszentkútra, a Kis tanyára. Életminőségük javítását hivatottak szolgálni a folyamatos, intézményben zajló felújítások is.

"Ennek jegyében nem csupán egy napig, hanem egy egész hónapig tartó, változatos rendezvényekkel ízesítjük, s kíséreljük meg szebbé, élménydúsabbá varázsolni az önök életét és felszínre csalni a lélek fényeit" - tette hozzá az intézményvezető.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!