Helyi hírek 2016. október 4. 10:00

Állati jó nap volt!

Képgaléria
Állati jó nap volt!
A Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat hónapokkal ezelőtt kezdte meg a felkészülést, hogy október 1-jén „ÁllatiJó napra” várja a fiatalokat és felnőtteket a Petőfi térre. Az önkormányzat tagjai saját kedvenceiket (galambokat, kanárikat, nyuszikat, bárányt és bocit) is magukkal hozták, hogy bárki megsimogathassa, és a gondozásukról is szívesen adtak felvilágosítást, tanácsot. Természetesen a kutyák sem maradhattak otthon. A megnyitó után nagy népszerűségnek örvendett Farkas Márta terápiás kutyabemutatója.

– A rendezvényt Papp Viktória ifjúsági referens segítségével második esztendeje rendezzük meg. Fő célunk, hogy a fiatalok megszeressék az állatokat, tudatosuljon bennük, hogy milyen gondoskodást, odafigyelést igényelnek és érdemelnek. Ha valaki húsvétra, vagy karácsonyra ajándékként kér egy nyuszit, vagy kutyát, az bizony az örömök mellett kötelezettségekkel is jár. Minden nap gondoskodni kell róluk. De ezt a törődést sokszorosan meghálálják – mondta el Horváth Károly diákpolgármester.

A téren az állatsimogatók mellett filmvetítés, zenés, énekes produkciók, néptánc, kosárlabda show, bábelőadás, valamint játéklehetőségek segítették, hogy mindenki kellemesen töltse el a szombati napot.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!