Helyi hírek 2016. október 6. 09:00

Orosz harci gép a félegyházi reptér kifutóján

Képgaléria
Orosz harci gép a félegyházi reptér kifutóján
Egy MIG-15-ös orosz vadászgép is felszállásra készülődött a minap a kiskunfélegyházi reptéren. Igaz ez a sugárhajtású gép ¼-es kicsinyített mása volt az ötvenes évek egyik legkorszerűbb harci repülőjének. Tulajdonosa a Kiskunfélegyházi Modellező Sport Egyesület őszi „ökörkörére” hozta el bemutatni legújabb kedvencét.

A harminc tagot számláló modellező egyesület önfenntartó közösség. Egyedül a versenyeikhez kapnak támogatást az önkormányzattól. A lelkes tagok kéthetente találkoznak, bemutatják és röptetik gépeiket. Vannak, akik versenyekre készülnek fel, mások csak hobbiból művelik ezt a sportot. A repülés szeretete tartja össze ezt a közösséget – mondta el az „ökörköri” találkozón Görög György elnök.

Az őszi találkozón kétség kívül Horváth János MIG-15-ös sugárhajtású modellje aratta a legnagyobb sikert. A harci makettről tulajdonosa elmondta, hogy az eredeti gépek az ötvenes években repültek először, és akkor kiváló manőverezési képességekkel bírtak. Modellje csapatmunkában készült. A testet Bobok Ágoston építette, a makett jelleget Lőrincz László alakította, a hajtóművet és a futóművet pedig maga készítette. A gép a próbarepülések időszakában van, de eddig jól teljesített, és a modellezők körében is nagy népszerűségnek örvend.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!