Helyi hírek 2016. október 4. 11:30

Fontos az anyatejes táplálás

Képgaléria
Fontos az anyatejes táplálás
Az anyatej valamennyi szakértő szerint még mindig a legmegfelelőbb táplálék az újszülöttek számára, és még hosszú időn át ez az a forrás, ahonnan a fejlődésükhöz, egészségükhöz, jó közérzetükhöz szükséges tápanyagokat a legteljesebb mértékben magukhoz tudják venni. Az anyatejes táplálás fontosságát hangsúlyozva október 4-én rendeztek egy napot, amelyen az anyukák és kisbabáik együtt lehettek, és szakemberek segítségével megbizonyosodhattak arról, mennyire fontos anyatejjel táplálni a kicsiket. Ezt az alkalmat a kibővített Betűbölcsi keretében tartották a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében.

A megjelenteket Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte. A programokon hasznos és fontos tanácsokkal látták el a kismamákat. Elsőként Dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási tanácsadó előadását hallgathatták meg az anyukák.
Ezt követően Szedlacsek Katalin zenepedagógus tartott bemutató foglalkozást, melyen a közös játék, éneklés és mondókázás játszotta a főszerepet. A szakembertől azt is megtudhatták a szülők, hogy a gyermekek fejlődése szempontjából miért olyan fontos a zenehallgatás, ringatás, vagy akár a mondókázás.

Feketéné Prikkel Andrea és Csenki Lívia édesanyák pedig a hordozókendő használatában nyújtottak segítséget az anyukáknak.

Tarnóczki Sándorné Tünde védőnő, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének vezetője elmondta, hogy már 20 éve megrendezik ezt az eseményt, mert fel szeretnék hívni a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!