Helyi hírek 2016. október 5. 13:30

Megoldották a sportorvoslást Kiskunfélegyházán

Megoldották a sportorvoslást Kiskunfélegyházán
Átmenetileg dr. Szabó Ildikó látja el a sportorvosi szakrendelést Kiskunfélegyházán. A szentesi doktornő szerződése szeptember elsejétől október 31-éig szól. Kiskunfélegyházán dr. Garai István Levente 2016 tavasza óta nem praktizál, helybeli sportorvos rajta kívül nincs a városban. S bár a sportorvosi szolgáltatás biztosítása nem önkormányzati feladat, a város nem akarta magára hagyni azt a mintegy 1200 aktív sportolót, akinek nehézséget jelentene más városokban igénybe venni ezt az ellátást. Ezért nyár óta kereste a városvezetés a megoldást. Ezt követően egyeztek meg dr. Szabó Ildikóval a sportorvosi rendelésekről – mondta el Balla László, alpolgármester.


A helyi sportegyesületeket érintő csapat- és egyéb bajnokságok 2016 augusztusában kezdődtek el, a sportorvosi igazolásokhoz szükségessé vált egy új sportorvos a városban. Bács-Kiskun megyében kevés sportorvosi praktizál, többen akár 10 településen is ellátnak feladatot.

Az önkormányzat a kórházigazgató segítségét kérte új sportorvos kereséséhez, ezt követően egyeztek meg dr. Szabó Ildikóval a feladat ellátásáról – tette hozzá Balla László. Az új sportorvos alkalmanként 4 órát praktizál a Kész Aréna orvosi szobájában dr. Garai István Levente korábbi asszisztense segítségével.

Az önkormányzat a későbbiekben rendszeres sportorvosi ügyeletet alakítana ki, a jelenlegi rendszerben 20-40 fő jelentkezése esetén tartanak sportorvosi rendelést. Helyben elvégeznek minden szükséges orvosi vizsgálatot, külön szakrendelésekre – meghatározott sportágakat kivéve - nem kell elmenni a sportorvosi igazoláshoz. Minden esetben szükséges az előzetes bejelentkezés, a vizsgálathoz vigyék magukkal TAJ kártyájukat, a kitöltött sportorvosi kérdőívet és a kezelt betegségeket tanúsító leleteket.

Az önkormányzat hosszú távon állandó sportorvost szeretne a városban, ennek első lépcsőjeként a kórházigazgató két orvost kért fel a sportorvosi tanfolyam elvégzésére. A további rendelésekről dr. Szabó Ildikóval még egyeztet az önkormányzat.

G. Z.

Fotó: illusztráció





 

Kövessen minket a Facebookon is!