Helyi hírek 2016. október 5. 07:30

Tehetséggondozás a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumban

Képgaléria
Tehetséggondozás a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumban
Rangos elismerésben részesült Budapesten három félegyházi iskola: a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma, a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma és a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyaránt megkapta a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által odaítélt Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést.

Természetesen büszkék vagyunk az elért eredményre, de egy intézmény nem a falán lévő táblák sokaságától, vagy éppen saját kiválósága hangoztatásától lesz elismert – arra csakis a mindennapok kemény, következetes, minőségi munkája teszi alkalmassá. A tehetséggondozás nem a legjobb tanulók kiválogatása és az általuk elért eredmények fényében való sütkérezés. Nem elegendő a felvételi statisztikák lobogtatása, sem a dicső múlt emlékeire hivatkozás – dolgozni kell rajta hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken, és ami a legfontosabb, mindenkivel. Hiszen minden diákban ott van a tehetség, a mi feladatunk az, hogy ebből az adományból a legtöbbet, legjobbat, a tanuló számára a legmegfelelőbbet előhozzuk és továbbfejlesszük.

Régi igazság, mindenki annyit bír, amennyivel terhelik – ha jól terhelik. Az iskola feladata az ehhez szükséges szakmai tudás, pedagógiai érzék, tanári-emberi felelősség biztosítása. Mit vár a szülő tőlünk? Sok mindent. Következetességet az értékelésben, következetességet a tanításban – a tanítási óra legyen alkalmas az ismeretek elsajátítására. Egyenlő bánásmódot – az iskola nem ismerheti a kivételezést, csak a mindenki érdekében gyakorolt méltányosságot, igazságot, és ami sohasem maradhat ki: a törődést és a szeretetet. Ez a mi munkánk, így formálódhat sok száz diák összetartó, saját értékeire és kötelezettségeire büszke, eredményes közösséggé. Ezt tesszük, erre törekszünk – ez a mi táblánk.

A többi már varázslat.  Jöjjenek el hozzánk, vegyenek részt október 26-án és november 29-én nyílt napjainkon, legyenek vendégeink október 28-án az első közgés nyitott éjszakán; tapasztalják meg diákjaink kreativitását, vidámságát, életrevalóságát – legyenek Önök is részei közösségünknek!


dr. Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető




 

Kövessen minket a Facebookon is!