• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Az MSZP helyi szervezete szerint kidobott pénz volt a népszavazásra költött több milliárd forint
Helyi hírek 2016. október 7. 07:30

Az MSZP helyi szervezete szerint kidobott pénz volt a népszavazásra költött több milliárd forint

Az MSZP helyi szervezete szerint kidobott pénz volt a népszavazásra költött több milliárd forint
Az MSZP helyi szervezetének véleménye szerint az október 2-ai népszavazásnak mindenki vesztese. Az erre elköltött pénzt sokkal fontosabb dolgokra, többek között az egészségügy fejlesztésére, vagy a nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére kellett volna fordítani. Erről sajtótájékoztatón szólt Horváth Tamás pártelnök és Eszik Bence elnökségi tag számolt be október 5-én.

Az MSZP – a többi ellenzéki párttól eltérően – valamennyi kiskunfélegyházi szavazókörben képviseltette magát – mondta Eszik Bence, majd ismertette a választási adatokat. Városunkban 24.691 ember volt szavazásra jogosult, 1051 emberrel kevesebb, mint 2010-ben, 608 emberrel kevesebb, mint 2014-ben az önkormányzati választásokon. A szavazás eredményeként pedig elmondható, hogy a jogosultak közül 13.114-en nem voksoltak, ami azt jelenti, hogy 53 százalékuk maradt otthon. Azok közül, akik elmentek, mintegy 5 százalék adott le érvénytelen szavazatot, és 2 százalék volt az igen szavazatok aránya.

– A népszavazásnak az egész magyar társadalom a vesztese – kezdte mondandóját Horváth Tamás. – A kormány azt az összeget, amelyet a népszavazás kampányára elköltött, az oktatás színvonalának emelésére és fejlesztésére is fordíthatta volna, de helye lett volna ennek a pénznek az egészségügy fejlesztésében, vagy a szociálisan rászorulók megsegítésében is. Amit a kiskunfélegyházi szervezet ebben a kérdésben tenni tud, hogy a maga szerény eszközeivel igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a város minél élhetőbb legyen. Rendszeresen kitelepülnek, és ingyenes ruhaosztást tartanak. A karácsony közeledtével az eddiginél is több ilyen akciót szerveznek.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!