Helyi hírek 2016. október 6. 07:30 Forrás: Batthyány Lajos Általános Iskola - Kiskunfélegyháza

Hogy a tehetség el ne vesszen…

Képgaléria
Hogy a tehetség el ne vesszen…
Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést kapott 3 évre a Nemzeti Tehetségsegítő Tanácstól a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az intézmény vezetője október 2-án vette át Budapesten a Magyar Tehetségszervezetek Szövetsége oklevelét.

A Tehetségpontok találkozója című szakmai konferencián szó volt az „Európai tehetséghálózatról”, az európai és hazai tehetséghálózat együttműködéséről, az idei tehetségpont-akkreditációk eredményeiről, a Magyar Templeton Programról és a Tehetségek Magyarországa európai uniós kiemelt projektről.

A Batthyány Iskola 2013. február 23-ától működött Regisztrált Tehetségpontként logikai-matematikai, testi-kinetikus, térbeli-vizuális és zenei területen tehetségazonosítás, tehetségfejlesztés, tehetség-tanácsadás tevékenységi körben.

2013. március 25-én bekapcsolódott a Tehetség Napja programjába, könyvtára a Tehetséghidak kiadványaival gyarapodott, valamint sikeresen pályázott a Gazdagító programpárok kiírásában.

A kétféle, oktatást és képzést végző intézmény három éves munkáját megvizsgáló akkreditációs bizottság méltónak találta a Kiváló Tehetségpont cím használatára az iskolát.




 

Kövessen minket a Facebookon is!