Kultúra 2016. október 6. 12:00

A Magyar népmese Napja

Képgaléria
A Magyar népmese Napja
A Magyar Mese Napját Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük. Óriási mesekincset hagyott ránk a múlt. Benedek Elek pedig jókora csokrot gyűjtött össze és hagyott ránk ebből a sok színben pompázó világból. Mennyire jó érzés lehet egy mesét olvasva arra gondolni, hogy ezt valamikor dédszüleink is ugyanígy mesélték el gyermekeiknek.

A mese maga a kincs – vallják a meseszeretők. Azt mondják, hogy a mesemondó és a hallgatók között egy különleges, varázslatos kapcsolat jön létre, ahol a közönség közbeszólásaival alakíthatja a mese folyamatát.

A gyermekkönyvtárban már nyolcadik alkalommal rendeztek felolvasást ezen a napon. A gyermekbirodalomban a város általános iskolásai egész nap meséket olvastak. Meglepetésként pedig Zsirmik István mesélt, dramatizált, és játszott a gyerekekkel.

Csodálatos napot tölthettek el a diákok a könyvtárban a mesekönyvek világában. Vidáman, nevetve, és a tanulságos mesékből okulva mehettek haza.

Azt pedig ne feledjük, hogy a mese a család életében is egy varázseszköz, hiszen egy könyv fölött összebújva csodálatos perceket szerezhetünk gyermekeinknek és magunknak is.

V. K.

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!