Helyi hírek 2016. október 10. 07:30

Mindennapjait az unokák és a dédunoka aranyozzák be

Képgaléria
Mindennapjait az unokák és a dédunoka aranyozzák be
Meghatottan, gyermekeivel, unokáival és dédunokájával közösen fogadta a város köszöntését 90. születésnapján Tóth Istvánné. Terike néni könnyekkel küszködve vette át a csokrot Balla László alpolgármestertől, de perceken belül megnyugodva beszélt mindennapjairól, és mosolyogva mondta, hogy családtagjai naponta meglátogatják, a szomszédokkal is rendszeres a kapcsolata. Bár a gyógyszereket már szednie kell, de főzni szokott, rendet tart otthonában, és ha kedvező az idő sétákat is tesz.

Terike néni 1926. október 8-án született Kiskunfélegyházán. Szülei gazdálkodással foglalkoztak a gátéri tanyavilágban. Hárman voltak testvérek, ő volt a legfiatalabb. Általános iskolai tanulmányai után az otthoni gazdaságban tevékenykedett 23 éves koráig. 1949-ben a Kecskeméti Konzervgyárban kezdte meg munkáját, ahol 10 évig dolgozott. Ebben az időben ismerkedett meg Tóth Istvánnal, aki a MÁV-nál dolgozott, mint kalauz. 1957-ben házasságot kötöttek, két fiuk született, Csaba és Tibor.

A boldog házasság 1984. márciusáig tartott, ekkor maradt özvegyen. A kiskunfélegyházi műanyaggyárban 1964-ig dolgozott. Ezt követően a kiskunfélegyházi vasúti üzemi konyhán dolgozott, ahol 1981-ben elismerő oklevelet kapott kiváló munkájáért. 1982-ben innen ment nyugdíjba.

Mindennapjait három unokája, Róbert, Barbara , Melinda és dédunokája, Tibor aranyozza be.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!