Kultúra 2016. október 11. 11:30

Mesék, gyermekszemmel

Képgaléria
Mesék, gyermekszemmel
2015. május 24-én alakult meg Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Társaság Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája elnökletével. Az egyesület fő céljául tűzte ki a két Móra-testvér, Ferenc és István, valamint a Móra-utódok emlékének ápolását, ifjúsági műveik népszerűsítését – mindenekelőtt a gyerekek körében. E cél érdekében hívták és várták a fiatalokat a Móra mesedramatizálási találkozóra és az alsó tagozatos tanulóknak meghirdették a Móra rajzpályázatot, mely a Kincskereső kisködmön köré épült.

Iskolánként maximum 10 illusztrációt fogadtak el A/4-es méretben. Szabadon választható technikával dolgozhattak a kis tehetségek. Öt iskolából 47 alkotás érkezett. A rajzokat szakmai zsűri értékelte: Rácz Lászlóné ny. rajztanár, Dobó Irma ny. rajztanár, Rádi András festőművész, mindannyian a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai.

Az Országos Könyvtári Napok Rendezvénysorozat keretében október 8-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban hirdették ki a nyerteseket és adták át az okleveleket. A rajzpályázatra beérkezett alkotásokat Rácz Lászlóné értékelte. Beszédében elmondta, hogy mindenki egyéni képességeinek megfelelően a legszebb rajzot készítette el. Hozzátette, hogy azokat a rajzokat részesítették előnyben, amelyeken látszott az egyéni munka és a kreativitás. Hangsúlyozta: a másolás nagyon fontos a tanulás folyamatában, de egy ilyen pályázaton arra kíváncsi a zsűri, hogyan ábrázolják a gyerekek önállóan a választott mesét.

Rácz Lászlóné megdicsérte a pályázaton részt vevő gyerekeket, és arra biztatta őket, hogy jövőre is vegyenek részt a versenyen. A közönséget pedig a rajzokból készült kiállításra invitálta, melyet a Gyermekbirodalomban helyeztek el.

A díjakat és az okleveleket Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatója és Dobos Matild gyermekkönyvtáros adták át.
 

A következő eredmények születtek:

Különdíjat kaptak

A Platán Iskola diákjai: Varga Rebeka, Csanádi Barnabás

A Constantinum Intézmény tanulója: Marton Laura

A Dózsa György Iskola tanulója: Dorogi Sára

 

III. helyezést értek el:

A Platán Iskola diákja: Tímár Csenge

A Dózsa György Iskola tanulója: Faragó Petra

 

II. helyezést értek el:

A Platán Iskola diákja: Seres Zsófia

A József Attila Iskola diákja: Görög Anna

 

I. helyezést értek el:

A Platán Iskola diákja: Juhász Emma Rebeka

A Batthyány L. Iskola diákja: Kormányos Ágnes



V. K. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!