Sport 2016. október 11. 16:30

Magyar válogatottként érhet el újabb teniszsikereket Dinnyés Lili

Magyar válogatottként érhet el újabb teniszsikereket Dinnyés Lili
A mindössze 10 éves Dinnyés Lili 5 évesen ragadott először teniszütőt. Tehetségének, valamint szülei támogatásának köszönhetően korosztálya egyik legjobbjaként tartják számon. 10 éves kora ellenére a 12 évesek között az országos ranglista 5. helyén áll és bekerült a magyar válogatott keretébe. Példaképe Szávay Ágnes, és reméli, hogy a nyomdokaiba léphet.

Édesapja, Dinnyés Gábor büszke lánya eredményére, minden versenyre elkíséri. Elmondása szerint rengeteg edzés és kitartó kemény munka kellett ahhoz, hogy Lili korosztálya kiemelkedő teniszezője legyen.

- Lili minden délután edzésre jár, adottsága megvan ahhoz, hogy kimagasló teniszező váljon belőle. Testileg és szellemileg jó képességekkel rendelkezik, emellett kiválóan koncentrál. A sport mellett az iskolában is megállja a helyét, a József Attila Általános Iskola 4. osztályosaként kitűnő tanuló. Az intézmény vezetősége és a pedagógusok sokat segítik a sportpályafutását – minden támogatást megkap a teniszhez.

Lili fejlődését édesanyja, Miklós Rita egyben edzőjeként segíti. Felkészítésében jelenleg is aktívan Rekedt Zoltán, korábban pedig dr. Horváth Tibor, Bálint Dávid, Szávay Ágnes és Szávay Ágnes édesanyja nagy szerepet vállalt. A sport iránti szeretetét szüleitől örökölte, édesapja közel két évtizedig asztaliteniszezett, édesanyja válogatott teniszező volt – mondta el Dinnyés Gábor.

- A folyamatos versenyeztetés sok lemondással jár, az előző évben 26 hétvégén voltam úton a lányommal. Az egész hétvégét átölelik a tornák, szombaton és vasárnap általában a selejtezőket, hétfőnként a döntőket rendezik meg. Lilinek minden versenyen bizonyítania kell, hogy ne essen vissza a ranglistán. Sok esetben idősebbek ellen teniszezik, akiket sorra legyőz.

A folyamatos versenyeztetés mellett nehézségez jelent, hogy nincs megfelelő teniszpálya télen Kiskunfélegyházán. A szülök remélik, hogy az edzéskörülmények a későbbiekben javulni fognak.

Lili a tervek szerint a januárban megrendezendő U12-es EB-n a magyar válogatott színeiben lép pályára.

 

 

Fotó: Vajda Piroska

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!