Helyi hírek 2016. október 13. 16:00

Madárbarát kert az Óplébánia udvarán

Képgaléria
Madárbarát kert az Óplébánia udvarán
Madárbarát kertet alakít ki a Madárbarát Klub és az Óplébánia ifjúsági csoportja a plébánia udvarán. Az Assisi Szent Ferenc Madárbarát Kertben október 9-én Meizl Ferenc klubvetető és Rónaszéki Gábor plébános közreműködésével helyezték ki az első öt madárodút és a madárkápolnát.

– Amikor tavaly idekerültem plébánosnak, láttam, hogy nagyon sok madár él itt az udvarban, valamint a templom és a plébánia közötti parkban is. Nyáron a rigók, télen a cinkék tették élénkké, kedvessé környezetünket. Ezért is fogadtam örömmel Meizl Ferenc ajánlatát, hogy a Madárbarát Klubbal közösen kialakítsuk az Assisi Szent Ferenc nevét viselő kertet. Terveink szerint itt, a plébánia udvarán egyúttal egy közösségi teret is kialakítunk, ami alkalmas lesz kerti hangversenyek megrendezésére éppúgy, mint tábortüzes rendezvények megtartására – monda el Rónaszéki Gábor plébános a madáretetők kihelyezése közepette.

Meizl Ferenc klubvezető arról számolt be, hogy a közeljövőben szeretnének még újabb etetőket, itatókat, odúkat elhelyezni, hogy több szinten is biztosítsák a madarak táplálását. De helyet kap majd a kertben egy információs tábla is, amelyen látható lesz Giotto híres festményének másolata, amelyen Assisi Szent Ferenc a madaraknak prédikál.

s. r.

 



 

Kövessen minket a Facebookon is!