Helyi hírek 2016. október 9. 15:30

Nincs fontosabb, mint a valahová, valakihez tartozás biztonsága

Képgaléria
Nincs fontosabb, mint a valahová, valakihez tartozás biztonsága
Kedves ünnepi műsorok, süteményekkel terített asztalok várták a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény lakóit és családtagjaikat október 8-án a „lakó-rokon” találkozón. A Nádasdy utcai és a Csanyi úti otthonban is családtagok, gyermekek, unokák, ismerősök keresték meg az ellátottakat, és töltöttek el néhány szeretetteljes órát beszélgetéssel, barátkozással.

„Ellátottaink életében az ilyen találkozásoknak van a legnagyobb jelentősége, értéke. Köszönöm, hogy az önök számára hasonló érzelmeket ébreszt a találkozásnak ez a formája, és már jelenlétükkel is egy szép délutánnal ajándékozzák meg ellátottjainkat.

Intézményünk a napi 24 órás fizikai ellátás mellett nagy gondot fordít a lélek balzsamaként ható mentális gondoskodásra is. A jeles- és népi ünnepekről, ellátottaink név- és születésnapjáról való megemlékezés, az alapítványunk által biztosított kirándulások, a Szivárvány Majális megrendezése, és természetesen a mindennapi mentális gondozás mind-mind a lélek erősítését szolgálják.

Fontos, hogy lakóink léte az intézmény gondozásával kiegészítve, hozzátartozóik szerető gondoskodásával legyen kerek, élvezhető, elfogadható, mellyel elérhető az arányos és harmonikus élet. Hiszen nincs fontosabb, mint a testi-lelki béke és biztonság, a folyamatosság tudata és a valahová, valakihez tartozás biztonsága” – mondta köszöntőjében Gálig Erzsébet intézményvezető.

s. r.  




 

Kövessen minket a Facebookon is!