Egészségügy 2016. október 12. 08:15

Jótékonysági szem- és fogszűrés

Képgaléria
Jótékonysági szem- és fogszűrés
A nagysikerű tavalyi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén február 1-je után második alkalommal, újra ingyenes szemszűrést végez a Mediroyal Prevenciós Központban október 17-én, hétfőn. A tavalyi kecskeméti, kunbaracsi, dunapataji, fülöpszállási és szentkirályi szemvizsgálat mindenki számára nyitott és ingyenes volt.

Ezen alkalmakon több mint 250 embert néztünk meg, akik között sajnos a tumor betegségtől a szürke- és zöldhályogon és a makuladegeneráción át, (hogy csak a legsúlyosabbakat emeljük ki) nagyon sokféle betegséget sikerült kiszűrnünk.   

A szűrést most is, mint februárban, klubtagunk, dr. Csengery Attila szervezésében folytatjuk. Célcsoportunk most is a kecskeméti Karol Vojtyla Barátság Központ gondozottai. A szemszűrést azonban fogszűréssel is kiegészítjük. Az intézmény segítségével a délelőtt folyamán, 8 és 12 óra között mintegy 30 fő szűrését végezzük.

A munkában önkéntesként vesz részt dr. Bense Nóra szemész szakorvos, dr. Csengery Attila fogorvos és a helyet és felszerelést is biztosító Mediroyal Prevenciós Központ asszisztenciája, valamint a Kecskeméti Szent László Lions klub tagjai.

A lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengén látók támogatása. Az 1917-ben megalakult lions mozgalom a világ számos országában küzd a látás védelméért, sokat tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

A Karol Vojtyla Barátság Központot legutóbb január 25-én támogatta klubunk, amikor a jelenleg 120 fő gondozottjának meleg ebédjét finanszírozta, valamint részt vett az ebédosztásban.


Kecskeméti Szent László Lions Klub
 

Kövessen minket a Facebookon is!