Helyi hírek 2016. október 12. 13:30

Kimenni a természetbe, látni, és megörökíteni

Képgaléria
Kimenni a természetbe, látni, és megörökíteni
Kiskunfélegyházán, a művelődési központban rendezték meg a XII. Kiskunsági Alkotótábor záró kiállítását október 7-én. A képzőművészeti tábor művészeti vezetője, Garti-Goór Imre elmondta, hogy az alkotótábor valamennyi résztvevője érett művész, rajongója a természetnek, a vadászatnak. Bugacon a KEFAG Zrt. jóvoltából tölthetnek el mintegy kéthetes alkotói együttlétet a hazai, az erdélyi és vajdasági festőművészek. Ebben az időszakban egyetlen dologgal foglalkozik minden művész: kimenni a természetbe, látni, és megörökíteni. A kiállítást Rosta Ferenc alpolgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

A Kiskunsági Alkotótábor immáron 20. alkalommal az Erdők Hete rendezvénysorozat kereteibe illeszkedik. Az országos rendezvénysorozat jelmondata: „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel”. A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. jelentős mértékben támogatja a művészeti táborokat, és a továbbiakban is segíti a művészek értékteremtő munkáját.

A tárlatmegnyitó után Turai Kamill esztéta valamennyi kiállító művészt és festményét bemutatta, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a tárlatban október 28-áig minden művészet- és természetkedvelő gyönyörködhet a művelődési központ aulájában.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!