Helyi hírek 2016. október 14. 15:00

Egészségesen élni érdemes – állítják a mezgések

Képgaléria
Egészségesen élni érdemes – állítják a mezgések
Az „Egészségnap” az ősz egyik legjelentősebb eseménye a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. Ezt a napot október 13-án, a tornateremben közös aerobikkal kezdték a diákok. A sportpálya sem maradt üresen, a srácok csapatai lelkesen küzdöttek a gólokért. A lányok mindeközben már tálalták azt a sok-sok szendvicset és üdítőt, amelyeket az iskola tangazdaságában és vágóhídján megtermelt egészséges alapanyagokból készítettek. A diákok az otthonról hozott ételeket is felkínálták társaiknak. Az élelmezési világnap és a kenyér világnapja alkalmából a rászorulókra is gondoltak a mezgések, és több mint 200 szendviccsel ajándékozták meg a hajléktalan szálló lakóit.

Az egészségnaphoz kapcsolódóan egészségügyi vizsgálatokon, drogprevenciós előadáson is részt vehettek a tanulók. A Vöröskereszt helyi szervezete véradást szervezett, amelyen diákok és tanáraik egyaránt bizonyítékát adták segítőkészségüknek.

A P&P Kft. és a Félegyházi Tej jóvoltából friss kenyérrel és pékáruval, valamint tej és tejtermékekkel kínáltak minden résztvevőt.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!