Helyi hírek 2016. október 18. 13:30

A megújuló Csólyosi út köldökzsinórt jelent a külterület és a város között

Képgaléria
A megújuló Csólyosi út köldökzsinórt jelent a külterület és a város között
Félegyháza IX. körzetében és a selymesi városrészben élők legrövidebben a Csólyosi úton tudnak bejutni a városba. Ez az út azonban évtizedek óta szinte járhatatlan volt. Ezen az állapoton változtat az, hogy a térség önkormányzati képviselőjének, Ván Jenőnek a kezdeményezésére az önkormányzat önerőből felvállalta az út felújítását, aszfaltozását. Nemrégiben a közlekedés szempontjából legkritikusabb szakaszon újabb egy kilométeres szakasz épült meg.

– A Csólyosi út „köldökzsinórt” jelent a város felé ennek a tanyás térségnek. Az itt élők ezen tudnak legrövidebben bejutni a városba. Elvinni gyermekeiket az iskolába, eljutni a piacra. Amikor járhatatlanná válik, nagy-nagy kerülőt kell tenniük. Ezért fontos a felújítása, aszfaltozása. Az önkormányzat már többször kísérletet tett arra, hogy ehhez pályázati pénzt nyerjen, de eddig sikertelenül. Az elutasítás oka az volt, hogy ez az út nem településeket köt össze. Szerencsére sikerült elérni, hogy a mostani képviselő-testület, megértve a problémát, pénzt biztosított a költségvetésből erre a feladatra. Igaz, a lehetőségek korlátozottak, így idén csak 1 kilométeres szakasz épülhetett meg, de már az is biztos, hogy jövőre ugyanennyivel folytatni tudjuk a munkát. És ami még fontos, hogy a most megépült szakasz – és a későbbiek is – olyan technológiával készülnek, ami biztosítja az útfelület biztonságát, tartósságát. A kritikus rész rendbetételét követően 2018-ig az elkerülő útig autózhatnak, motorozhatnak és kerékpározhatnak biztonságosan, kényelmesen a helybéliek – mondta el Ván Jenő.

A körzet képviselője hozzátette, a Csólyosi út azon szakaszának rendbetételét is szorgalmazza, amely az elkerülő úttól, a Katona József utca, azaz a vágóhíd felé vezet. Hiszen a teherszállító kamionokat és teherautókat – jogos lakossági kérésre – kitiltották a városból. De a számukra kijelölt út – különösen esőzések idején – szinte használhatatlan.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!