Kultúra 2016. október 16. 16:30

Móra László - válogatott írások

Képgaléria
Móra László - válogatott írások
2014. december 29-én Móra László halálának évfordulóján, Óbudán emléktáblát helyeztek el annak az iskolának a falán, amelyet Móra László alapított. Ezen az ünnepségen vett részt Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke is. Itt találkozott Budapest III. kerületének polgármesterével, Bús Balázzsal, aki akkor egy újabb kiadvány szerkesztésére kérte fel Kapus Bélánét.

Nem ez az első kötet, amelyben Móra László emlékével találkozunk. Az első könyv, amely megismerteti az olvasókat a Móra család tagjaival, köztük Móra Lászlóval és családjával 2014-ben került kiadásra Akik a mórai talentumból örököltek címmel. Most azonban Móra László műveiből egy válogatott verseskötet jelent meg.

Kapus Béláné elmondta, hogy a kiadványban olyan versek is helyet kaptak, amelyek nem jelentek még meg más könyvben, hiszen Móra László 1939 után megírt versei nem kerültek kiadásra, azonban a Móra család leszármazottjai nagy becsben tartják, és őrzik őket. 

Móra Lászlónak összesen 4 kötete jelent meg. Ezekből és a kevésbé ismert kiadatlan verseiből, valamint néhány prózai művéből állt össze Kapus Béláné újabb könyve, amely Móra László emlékét hivatott ápolni.

A kiadvány bemutatójára a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárbankerült sor.

V. K.



 

Kövessen minket a Facebookon is!