Kultúra 2016. október 17. 11:30

Bemutatták Szász András Félbemaradt mondat című regényét

Képgaléria
Bemutatták Szász András Félbemaradt mondat című regényét
Október 13-án, csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban mutatták be Szász András Félbemaradt mondat című regényét. Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük kiemelten Csányi József polgármestert, a képviselőtestület megjelent tagjait, Kapus Béla díszpolgárt, valamint a megjelent városi intézményvezetőket. Az igazgatónő röviden ismertette Szász András életútját, köteteit, elismerésit, majd őt követően a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei teremtettek meghitt hangulatot az estéhez. 

Maga az író ismertette első regényét, ebben segítségére volt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának két tanulója, Holló-Szabó Brigitta és Ajtai József, akik részleteket olvastak fel a műből.

Az író után a könyv felelős kiadója, a Kráter Műhely Egyesület elnöke, Szutor Ágnes méltatta a kötetet, s ajánlotta a közönség figyelmébe. Csányi József polgármester is elismerését fejezte ki Szász Andrásnak, aki augusztusban vehette át a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Budapesten. 

A regényt kedvezményes áron lehetett megvásárolni a helyszínen. E lehetőséggel élve sokan dedikáltatták megvásárolt példányaikat. Aki azonban nem tudta megvásárolni a kötetet, kikölcsönözheti a városi könyvtárban is.

V. K.

Szász Andrásról a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetés átvétele kapcsán írt interjúnkat itt olvashatják.




 

 

Kövessen minket a Facebookon is!