Helyi hírek 2016. október 19. 10:15 Forrás: Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár tájékoztatója

A Magyar Államkincstár tájékoztatója
A Magyar Államkincstár tájékoztatja a lakosságot, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nagy kárt okozó csalás bűntettek elkövetésének megakadályozása és a visszaélések megelőzése céljából bűnmegelőzési felhívást tett közzé.

Felhívják a figyelmet, hogy a pénzforgalmi megbízások adataiban történő módosítások (például bankszámlaszám változás) befogadása során óvatos és körültekintő eljárásra van szükség. 

- Ne kezdeményezzenek átutalási megbízást ismeretlen pénzforgalmi számlaszámra előzetes ellenőrzés nélkül.

- Amennyiben bizalmatlanná válnak a levél hitelességét illetően, ne válaszoljanak azonnal, ellenőrizzék a feladó személy vagy cég valódiságát a szerződéses jogviszonyban álló cégek kijelölt kapcsolattartóján keresztül.

- Abban az esetben, ha visszaélést, vagy annak kísérletét észlelnek, soron kívül értesítsék az illetékes kerületi rendőrséget, vagy tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón, illetve a Telefontanú ingyenesen és anonim módon hívható zöld telefonszámán (+36-80-555-111).

Kérik, hogy az átutalás kedvezményezettje nevében érkező számlaszám-változtatási igény bejelentéssel kapcsolatban a fentiek szerinti ellenőrzési tevékenység elvégzésével, mindenkor kiemelt figyelemmel és körültekintéssel járjanak el.







 

Kövessen minket a Facebookon is!