Helyi hírek 2016. október 18. 12:30

Nyelvvizsga a Dózsa iskolában

Nyelvvizsga a Dózsa iskolában
Mai világunkban, amikor Magyarország az Európai Unió tagja, valamint az információs forradalom hatásai kikerülhetetlenül rányomják bélyegüket az emberek mindennapjaira, fontos az idegen nyelvek ismerete. A munkaerőpiacon elengedhetetlen legalább egy idegen nyelv ismerete, készségszintű használata. A Kiskunfélegyházi Dózsa György Iskolában ezért kiemelt feladatnak tartják az idegen nyelvek oktatását.

Az intézmény hitvallása, hogy az idegen nyelvek oktatásában rendkívül fontos szerepet játszik a diákok érdeklődésének, motivációjának felkeltése.

Az angol nyelvet a tanulók csoportbontott órák keretében tanulják. Az idegen nyelvi csoportbontás célja: képességeken alapuló homogén csoportok létrehozása. A hasonló képességű tanulói csoportokban ugyanis még nagyobb lehetőség nyílik a differenciált munkára. Ez a haladási mód egyaránt törekszik a kimagasló képességek optimális fejlesztésére és a különböző okokra visszavezethető esetleges hátrányok kompenzálására. Lehetővé teszi, hogy a gyerekek saját képességeikhez legközelebb álló szinten és tempóban sajátíthassák el az adott idegen nyelv alapjait.

Az iskola diákjai 8. év végére nagy létszámban tesznek sikeres alapfokú (esetenként középfokú) nyelvvizsgát. Az idei tanévben a nyolcadikosok közül a következő tanulók teljesítették a nyelvvizsga-követelményeket: Farmasi Ádám, Hajagos Réka, Kordás Eszter, Kürti Gergely, Nagy Bence, Ónodi Sára, Szmilkó Adél, Terjék Emese, Varga Aliz (alapfokon), Bakó Liza (középfokon). Felkészítő tanáruk: Pintér Anna.


Drozdik Márta
intézményvezető-helyettes



 

Kövessen minket a Facebookon is!