Helyi hírek 2016. október 18. 14:30

Állati jó nap óvodában

Képgaléria
Állati jó nap óvodában
Október 4-én világszerte az állatok világnapját ünnepelték. Az állatvédők ilyenkor felhívják az emberek figyelmét a házi- és a vadon élő állatok helyzetére. Ezen a napon városunkban is megemlékeztek az állatszeretetről. A Százszorszép óvodában is tartottak egy napot, melyen minden az állatokról szólt. Az Állati jó napon a gyerekek játékos feladatokon vehettek részt és néhány házi kis kedvencet is megsimogathattak.

Az állatok szeretetét nem lehet könyvekből megtanulni, tanítani. Az élménynyújtás, tapasztalatszerzés a legjobb módszer arra, hogy az óvodás gyermekek az állatokkal közeli kapcsolatba kerüljenek, ezáltal pedig kialakuljon bennük a szeretet a gondoskodás és a védelem érzése.

Környezetünk és állatvilágunk megismertetése kiemelt feladata a Százszorszép óvodának, ezért az Állati jó nap célja is az volt, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse a gyerekekben, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára és szabályaira. Például amikor a gyerekek tapsolva és kiabálva szerettek volna megsimogatni egy állatot, a dadusok és óvó nénik szépen elmagyarázták nekik, hogyan kell úgy megközelíteni egy állatot, hogy az ne ijedjen meg.

A nap folyamán a gyerekek játékos formában gazdagították ismereteiket az állatok életéről és védelméről. Erre a napra mindenki behozhatta házi kedvencét. A dadusok és óvó nénik segítségével pedig mindenki megsimogathatta a kiscicákat, kutyákat. Sőt, ízletes almával megetethettek egy sünt is. Papagáj csiripelés is hallatszott az óvoda teraszáról, ahol az állatsimogatás zajlott.

A szülők segítségével erre a napra a gyerekek egy-egy állat formájú és kinézetű ételt és finomságot hoztak és mutattak be. A Százszorszép dolgozói ezeket végül díjazták. Mivel a katicabogár kinézetű kekszektől egészen a szőlőből készült sünig gyönyörű és kreatív alkotások születtek, ezért nehéz volt kiválasztani a legszebbet. Így mindenkit megjutalmaztak.

Viszont a gyerekeket elnézve a legnagyobb jutalom számukra nem az ajándék volt, hanem a szeretetteljes légkör megtapasztalása, amelyet az óvodai dolgozók, szülők és a kisállatok együttesen nyújtottak.

V. K. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!