Helyi hírek 2016. október 20. 09:30

Csúcsforma és világbajnoki cím

Képgaléria
Csúcsforma és világbajnoki cím
Szabó Tamás erőemelő hozta el szeptember 22-én Szerbiából a legjobb fekvenyomónak járó aranyérmet. Egyéni sikere mellett a magyar csapat is abszolút győztes lett, amelyhez a félegyházi sportoló eredménye is hozzájárult. A felkészüléshez vezető hosszú úton, a kimagasló teljesítmény eléréséhez azonban a kemény edzések mellett a sportoló egy gyógygombának is nagy jelentőséget tulajdonít.

A félegyháziak előtt a Szabó József fekvenyomó emlékversenyek megrendezéséről ismert Szabó Tamás erőemelő a háttérben évek óta kemény munkával készül rangos versenyekre, s sorra nyeri a bajnoki címeket. Tamás fiatal korától járt konditermekbe, de a versenyzés gondolata csak mintegy tíz évvel ezelőtt fogalmazódott meg benne.

- Ki akartuk próbálni magunkat, ezért neveztünk be barátaimmal hajdan a Kiskun Kupára. Mivel az erőemelésből nekem a fekvenyomás ment a legjobban, abban indultam, és 160 kilogrammal el is hoztam a bronzérmet. Ekkor gondoltam először arra, hogy ezt a sportágat versenyszerűen is megpróbáljam.

Ezt követően Tamás tudatosan készült. Megkeresett régebbi bajnokokat, akik segítették a felkészülésben és olyan technikák elsajátításában, melyekkel jelentősen tudta növelni a teljesítményét. Az eredmények sorra születtek, később pedig már a saját lábára állva indult a versenyeken.

 

2012. Füzesgyarmat magyar bajnoki cím.

2013. Eger Világbajnokság: bronzérem.

2014. Európa-bajnoki ezüstérem

2014. Erőemelő Világkupa győztes.

2016. Magyar Bajnokság ezüst, összetettben bronzérem

2016. Európa Bajnokság Gyula: ezüstérem

2016. Szeptember 22. Szerbia: világbajnoki arany.

 

A 2016. szeptember 22-i Világbajnokság nem csak Tamásnak hozott sikert, hiszen 26 ország versenyzői között fekvenyomásban Magyarország megnyerte a csapatbajnokságot is. Az erőemelő arról számol be, hogy a világszínvonal eléréséhez Gyöngyösi Sándor bio ganoderma gombája nagyban hozzájárult.

- Ahhoz hogy idáig eljutottam, segítség is kellett. A felkészülésben a kemény munka mellett Gyöngyösi Sándor biogomba termelő által megalkotott csodálatos gomba repített a csúcs felé. Szárított Ganoderma őrleménye hatalmas energiát ad, mivel a termék növeli a sejtek oxigénellátását. Már egyhetes használat után drámai erősödést tapasztaltam – számolt be lenyűgöző eredményeiről a sportoló.

- 10-20 tonnát mozgatok meg egy kétórás edzésen, és heti négyszer, de ha kell, többször is edzem. A gomba be van építve az edzéstervembe, az adagolást pedig személyre szabottan határoztuk meg a testsúlyom és a fokozott terhelés figyelembevételével. Sándor támogatása nélkül nem tudnék ilyen sikereket felmutatni – ismerte el a bajnok.

Mivel a világ legjobbjai 40 év felettiek, ebben a korban még nagy sikereket lehet elérni. Tamás a világbajnoki címmel abba akarta hagyni a versenyzést, de mivel 2018-ban Eger rendezi a világbajnokságot, azon még részt szeretne venni. Addig előtte áll még egy magyar bajnokság, és egy világkupa is.

- A sport nekem több mint hobbi, életformává vált, hozzátartozik a mindennapjaimhoz – vallja Tamás. Erőt és energiát ad, az emberektől pedig sok szeretetet kapok a városban.

Szabó Tamás magyar, Európa, világkupa győztes, és világbajnok. A cél a világcsúcs lehet még.

 

A Ganoderma lucidum (pecsétviasz gomba) sokrétű hatású gyógygomba. Legfőbb élettani hatásai:

–   segíthet a testi egyensúly fenntartásában, a testi és szellemi egészség elérésében. Csökkentheti a „fáradtság-érzést“, javíthatja és fenntarthatja az általános jó érzést.

–   javíthatja az alvásminőséget

–   gátolhatja a gyulladásos folyamatokat

–   támogathatja a vérkeringést, segítheti a test oxigén-felvételét

–   befolyásolhatja az immunaktivitást

–   segíthet megelőzni a daganatok és áttétek kialakulását, javíthatja a kemo/sugárterápia mellékhatásait

–   hasznos lehet a baktériumok, vírusok okozta fertőzések gátlásában

–   csökkentheti a felnőttkori cukorbetegség mellékhatásait, és az inzulinrezisztenciát

–   kedvezően befolyásolhatja a szív- és érrendszert, a vérnyomást, a vércukor-, koleszterin- és vérzsír szintjét, és segíthet a normalizálásban

–   segíthet a korfüggő agyműködési problémák előfordulásának csökkentésében, a stressz-csökkentésben, és a hangulat javításban

–   segíthet az allergiás reakciók gátlásában, enyhítésében

–   késleltetheti az öregedést, segíthet a szövetek regenerációjában, gátolhatja a bőrsejtek degenerációját, segíthet a bőr víztartalmának szabályozásában

–   szerepet játszhat a máj egészségében

 

Gyöngyösi Sándor biogomba termesztő gazdaságában különös figyelmet fordítanak a termesztési körülményekre, mivel a gombák koncentráltan magukba gyűjtik a táptalajban lévő anyagokat. A termelt gombák esetében rendszeres időközönként végeznek analítikai vizsgálatokat és ellenőrzéseket, a mérési eredmények alapján a biotermesztésnek köszönhetően a gombák magas beltartalmi értékkel rendelkeznek, és nincsenek benne szermaradványok. A táptalaj tudatos megváltoztatásával jótékony hatású anyagokat is tudnak bejuttatni a gombák szervezetébe.

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella





 

Kövessen minket a Facebookon is!