Helyi hírek 2016. október 19. 07:30

Példátlan összegű megtakarítás Félegyháza történetében

Példátlan összegű megtakarítás Félegyháza történetében
A legbiztonságosabb és legkedvezőbb befektetési lehetőséget keresve úgy határozott a félegyházi városvezetés, hogy a következő testületi ülésen 500 millió forint állampapírban történő elhelyezését javasolja elfogadásra a képviselő-testületnek. Erről a napokban egyeztetett Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és Dósai Bence kabinetvezető.

– Bevételeinken érzékelhető a térségbeli vállalkozások gazdasági fellendülése. Ez jó kiindulási alapot és komoly biztonságot ad a jövő tervezéséhez, amit szeretnénk a lehető legkörültekintőbben előkészíteni – hangsúlyozta Csányi József polgármester.

Az egyeztetésen elhangzott: felelős, óvatos gazdálkodás mellett elérte a város, hogy növelni tudta a szociális juttatásokat, stabil munkahelyeket teremt az önkormányzati intézményekben dolgozóknak úgy a szociális területen, mint a művelődésben, számos közösségi program, rendezvény és egyre több beruházás valósul meg önkormányzati forrásból. Ezt a tendenciát szeretnék tartóssá tenni. A jövőre is gondolva annak garanciáját kívánja megteremteni a városvezetés a Kincstárjegy vásárlással, hogy a lendület a következő években is folytatódhasson.

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy az önkormányzat nem engedhet a rövidtávú sikerek csábításának, vagyis az elmúlt időszak felelősségteljes gazdálkodásának eredményét nem élheti fel. Annak ellenére sem, hogy az ipari parkba az elmúlt két évben betelepült vállalkozások – új beruházásaik előkészítése után, megkezdve a tényleges termelést – várhatóan tovább növelik majd a város adóbevételeit. Mint elhangzott, a városvezetés gazdaságfejlesztés melletti elkötelezettsége és a vállalkozóbarát önkormányzati gyakorlat meghonosítása mára kézzelfogható eredményt hozott. Ez meglátszik a város állapotán is. Még nagyon sok örökölt mulasztást kell pótolni, de a fejlesztések ütemezése önmérsékletet, átgondoltságot, és a jövő iránt érzett felelősséget kíván. A most képezni kívánt tartalék tehát a jövő fejlesztéseinek alapját teremti meg.

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!