Kultúra 2016. október 20. 15:30

Találkozás a mesekönyvek készítőivel

Képgaléria
Találkozás a mesekönyvek készítőivel
Az idei mesefesztiválon Kovács Eszterrel a Pagony Kiadó főszerkesztőjével és Péczeli Dórával, a Tilos az A-könyvek főszerkesztőjével találkozhattak a gyerekek a könyvtárban. Kovács Eszter a Pagony Kiadó főszerkesztőjeként már a kezdetektől fogva elszántan kiállt az igényes gyermekkönyvterjesztés mellett. A kiadó jóvoltából olyan kortárs írókat és illusztrátorokat ismerhetnek meg a gyerekek és a felnőttek, akik nélkül sokkal szegényesebb lenne a mai irodalom.

Péczeli Dóra szintén a kortárs magyar irodalom elkötelezettje. A Tilos az A-könyvekkel a tizenkét éven felüli korosztályt szólítja meg, a gyerekkorból éppen kilépő, már kamaszodó, önálló elképzelésekkel és véleménnyel rendelkező olvasókat igyekszik megcélozni. 

A találkozó interaktív módon zajlott. Nem előadás, hanem beszélgetés és mesélgetés vár benneteket – mondták el már az elején az előadók. Minden gyerek elmondhatta, melyik mesét, olvasmányt vagy könyvet szereti a legjobban. A találkozó során a fiatalok megismerkedhettek a Pagony kiadó által kiadott mesékkel és kötetekkel.

A rendezvényen részt vett Móra István dédunokája, Jenesné Móra Zsuzsanna és Móra Ferenc dédunokája, Vészits Andrea. Ezért a gyerekeknek ezért is különös élményt nyújtott ez a rendezvény.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!