Helyi hírek 2014. május 25. 16:53

Él-hal a katonaközösségért

Képgaléria
Él-hal a katonaközösségért
A XV. Városalapítók Napján PETŐFI EMLÉKÉREM kitüntetésben részesült Deli József nyugalmazott honvédezredes

– Sajátomnak tekintem a várost – kezdte a beszélgetést a díszegyenruhás, nyugalmazott honvédezredes –, s bár Békés megyéből származom, minden Félegyházához köt. Megtiszteltetés számomra, hogy Petőfi és Móra városától, a 240 éve mezőváros Kiskunfélegyházától kitüntetést kaptam. 1958 óta együtt élek a várossal, ennél a hadosztálynál dolgoztam, 1987. május elsejétől számítok nyugdíjasnak.

A kitüntetés átadásánál kiemelték a magyarságtudat ápolása és a hagyományőrzés terén kifejtett tevékenyégét.

– A 42 éves Petőfi Sándor Bajtársi Egyesületben titkárként, majd elnökként dolgoztam. Az elnöki tisztséget átadtam ugyan, de a munka folytatódik azóta is. Dél-Alföldön 19 tagegyesület található, Békéscsabától Bajáig, ezekhez több mint 2000 nyugalmazott katona illetve hozzátartozó találja meg a helyét, és értelmesen-hasznosan tölti a szabadidejét. A családomból majdnem mindenki tagja volt az állománynak, élek-halom a katonaközösségért.

Ma már volt egy másik program is, ha jól tudom.

– Délelőtt a Bajtársi Egyesülettel megkoszorúztuk az I. világháborús emlékművet. Lett volna egy másik rendezvény is, éppen a Városalapítók Napja ünnepi testületi ülésével egyidőben, így amazon lemondtam a részvételemet.

A Félegyházi Közlöny az olvasói nevében is gratulál a kitüntetéshez!

Tóth László Imre – Fotó: Kürti László

Kövessen minket a Facebookon is!