Helyi hírek 2016. október 21. 15:30

A digitális kultúra elsajátítása, alkalmazása nélkülözhetetlen a modern vállalkozásban

Képgaléria
A digitális kultúra elsajátítása, alkalmazása nélkülözhetetlen a modern vállalkozásban
Információs napot szerveztek október 20-án Kiskunfélegyháza és vonzáskörzete vállalkozóinak. A Móra Ferenc Művelődési Központban a „Vállalkozz digitálisan” címmel megtartott rendezvényen azoknak a vállalkozásoknak a képviselőit fogadták színvonalas szakmai előadásokkal, tanácsadással és kiállításokkal, akik szeretnék az informatikai, infokommunikációs rendszereiket fejleszteni, javítani.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országszerte megszervezi a „Vállalkozz digitálisan” rendezvénysorozatot. Ezeken a fórumokon, kiállításokon olyan lehetőségeket kínálnak a vállalkozóknak, hogy szakértők segítségével tudják megvalósítani az általuk tervezett beruházásokat. Segítséget nyújtanak a honlapok kialakításában, az adatvédelem biztosításában, a vírusvédelemben – mondta el Nyerges Tibor, a fórum házigazdája.

A Bács-Kiskun Megyei Iparkamara gazdaságfejlesztési vezetője hozzátette, ha bármely vállalkozásnak vállalatirányítási rendszer kialakítására van igénye, abban is szívesen segítenek. Valamennyi felmerülő kérdésben személyre szóló tanácsadással, segítséggel szolgálnak a hozzájuk fordulókhoz.

Az összejövetelen előadások hangzottak el többek között magáról a projektről „Digitális szemléletformálás – Modern Vállalkozások Programja” címmel, az informatikai rendszerek kialakításának nehézségeiről, a szervezet és a folyamatfejlesztés kérdéseiről. De tájékoztatást kaptak a jelenlévők arról is, hogy mire jó egy weblap, ismertetés hangzott el az ingyenes felhőalapú szolgáltatásokról éppúgy, mint az adatbiztonsági kérdésekről.

Az előadások után kötetlen párbeszéd keretében beszélték meg a felmerülő kérdéseket a vállalkozók az előadókkal, szaktanácsadókkal.

H. S.





 

Kövessen minket a Facebookon is!