Ezüstérmes Bátyai Dorián

Ezüstérmes Bátyai Dorián

2024. március 19. 07:00

Ezüstérmet szerzett Bátyai Dorián, a szerbiai Szabadkán rendezett nemzetközi versenyen. A Kiskunfélegyházi Birkózó SE sportolója az U17-es korosztály 92 kg-os súlycsoportjában lépett szőnyegre, ahol a második helyet szerezte meg a lengyel versenyző mögött, szlovák és francia ellenfeleit legyőzve – mondta el lapunknak Szabó József edző. 

Részletek
Zongoramesék

Zongoramesék

2024. március 18. 18:00

Az idei évre hirdette meg a IV. Nemzetközi „Zongoramesék” Zongoraversenyt a Zenevilág Művészeti Alapítvány. A Bácskai Kultúrpalotában tartott versenyre Magyarország és a határon túli alapfokú művészeti iskolák növendékeit várták. A nemzetközi zongoraverseny célja ifjú tehetségek felfedezése, tehetséggondozás és lehetőséget kínálni a megmérettetésre. Rendkívül színvonalas műsorokkal készültek a versenyzők és felkészítőik.

Részletek
Kockabarátok

Kockabarátok

2024. március 19. 10:00

Kockabarátok címmel legokiállítás nyílt hétvégén, Kecskeméten. Ezen a héten kicsiket és nagyokat is várnak a LEGO élmények világába. Képzelet vagy valóság? Itt mindkettőt megkapod, illetve megvalósíthatod. Legyél része a LEGO Mátrixnak!

Részletek
Húsvétváró

Húsvétváró

2024. március 19. 06:00

Korán ünnepeljük idén a húsvétot: március 31-ére esik húsvétvasárnap, így nagypéntek március 29-én, nagyszombat március 30-án, húsvéthétfő pedig április 1-jén lesz.

Részletek
Vágányzári információ

Vágányzári információ

2024. március 18. 14:00

A MÁV-START Zrt. értesíti utasait, hogy a Szeged és Kiskunfélegyháza között végzett pályakarbantartási munkálatok miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok április 2-a és 6-a között. Kiskunfélegyháza—Szeged-Rókus—Szeged állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Részletek
Vége a belvízveszélynek

Vége a belvízveszélynek

2024. március 19. 08:00

Gátér belvízzel veszélyeztetett település, ahol mindig voltak vízállásos területek. A lehullott csapadék a talajszerkezet miatt nehezen tud elszivárogni. Negyvenmillió forintot meghaladó TOP-támogatásból a már meglévő árkok kitisztítása, burkolása történt meg, és a kapubejárók alatti átereszeket nagyobbra cserélték. A projekt keretében csaknem egy kilométer hosszan újulhatott meg a csapadék- és vízvédelmi rendszer. A kialakított víztározó tárolókapacitása maximum 2500 köbméter.

Részletek
Idén is Agrár Expo

Idén is Agrár Expo

2024. március 18. 08:00

Immáron 15. alkalommal rendezik meg az Agrár Expo gasztronómiai és mezőgazdasági fesztivált, amelynek Kiskőrös város sportcsarnoka ad otthont az Árpád utca 4. szám alatt március 23-án és 24-én, szombaton és vasárnap, 9 és 18 óra között. Az ingyenes esemény célja, hogy lehetőséget adjon a magyar termelőknek kézműves portékáik népszerűsítésére, értékesítésére. A rendezvényen megtalálhatók lesznek még kézműves, hímzett alkotások és mezőgazdasági gépek is.

Részletek