Felvonultak a bajszosok

Felvonultak a bajszosok

2022. május 22. 15:45

Vitéz Bajszosok címmel Jánváry Zoltán grafikusművész fotókiállításának megnyitójával kezdődött a XIII: Kunsági Bajuszfesztivál május 22-én, vasárnap délelőtt. Ennek helyszínéről, a Petőfi Sándor Emlékháztól indult a bajuszosok felvonulása a Langaléta Garabonciások vezetésével és a Padkaporos Táncegyüttes közreműködésével a városi sportcsarnokig. Itt Gulyás László, a Magyar Bajusz Társaság alapítója, fesztiválszervező köszöntötte a megjelenteket.

Részletek
Szentmise a város alapítóiért

Szentmise a város alapítóiért

2022. május 22. 13:00

Ünnepi szentmisét mutatott be Rónaszéki Gábor atya, május 22-én, vasárnap délelőtt a Sarlós Boldogasszony Templomban. Az istentiszteleten Kiskunfélegyháza alapítóiért imádkoztak.

Részletek
Családi nap a művészeti iskolában

Családi nap a művészeti iskolában

2022. május 22. 07:00

Koncertekkel, táncházzal, nyílt órákkal, kézműves foglalkozással és rengeteg palacsintával várták május 21-én, szombaton délután a családokat a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában.

Részletek
Rekord részvétel az agrárkamarai választáson

Rekord részvétel az agrárkamarai választáson

2022. május 21. 16:00

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat. A részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017. évi kamarai választásokon, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és 17 szövetségese minden eddiginél nagyobb felhatalmazást kapott.

Részletek