Focitábort rendezett az FTSI

Focitábort rendezett az FTSI

2024. július 26. 16:00

Az idei évben is megrendezték az FTSI egyesületének szervezésében a gyermek focitábort. Szervezését Nádasdi Péter (edző, tábor vezető) és Kertész János (FTSI szakmai vezető) kezdték meg már áprilisban annak érdekében, hogy július 22-étől 26-áig 70 gyermeket tudjanak foglalkoztatni a korosztályok edzői.

Részletek
Radnóti-est a Hattyúkertben

Radnóti-est a Hattyúkertben

2024. július 26. 17:00

A Móra Ferenc Művelődési Központban korábban bemutatott, Csontjaim őrzi a táj című irodalmi est kamaraverzióját láthatta a közönség július 25-én, csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Hattyúkertjében. Az esemény a Széphalom-emlékplakettel kitüntetett Cseklye Balázs önálló előadóestje volt, saját rendezésében, szerkesztésében és díszlettervezésében.

Részletek
Hittantábor a Mura szomszédságában

Hittantábor a Mura szomszédságában

2024. július 26. 12:00

Július 1-jén, reggel nagy nyüzsgésre ébredhettek a Szent István plébánia környékén lakók. A gyerekzsivaj érthető volt, hiszen indultunk a szokásos évi hittantáborba. Az idei úti cél Murakeresztúr volt. 28 gyerek és 4 felnőtt kísérő, valamint a szülők izgulhattak az indulásnál. Első úti célunk a balatonfűzfői bobpálya volt, ahol mindenki bobozott egy jót. Szállásunkra megérkezve elfoglaltuk a szobákat és szentmisén vettünk részt. Este közös ismerkedős játékokkal szórakoztunk.

Részletek
Hús, hal, zöldség, vagy sajt – a grillrácson mind ízletesen elkészíthető

Hús, hal, zöldség, vagy sajt – a grillrácson mind ízletesen elkészíthető

2024. július 26. 14:00

Javában tart a grillszezon, a boltokba kerülő grilltermékek jelentős része idén is hazai gyártóktól származik. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara piaci körképe szerint még mindig a sertéshúsból készült termékeket, grillkolbászokat vásárolják a legtöbben, de nagyon népszerűek a grillsajtok is. Egyre több a fűszerezett, közvetlen sütésre előkészített termék a boltok kínálatában. Fűszerezés szempontjából folyamatosan nő a hajlandóság a kísérletezésre.

Részletek
Elismerés a városi rendezvények támogatásáért: Nor-Bike Kft.

Elismerés a városi rendezvények támogatásáért: Nor-Bike Kft.

2024. július 26. 18:00

Emlékplaketteket adott át a Kiskun Expo májusi megnyitóján az évfordulót ünneplő vállalkozásoknak Csányi József polgármester, valamint az ünnepségen köszöntötték azokat is, akik a munkájukkal, a városi rendezvények szervezésében vállalt aktív szerepvállalásukkal, odaadó közreműködésükkel támogatják az önkormányzatot és ezzel Kiskunfélegyházát: többek között Lajos Norbertet, a Nor-Bike Kft. ügyvezetőjét. Autómentes nap, közlekedésbiztonsági tábor, futóversenyek, fesztiválok, táborok résztvevője és támogatója a cég évek óta.

Részletek
Globális mértékben tovább folytatódott az átlagosnál jóval melegebb idő

Globális mértékben tovább folytatódott az átlagosnál jóval melegebb idő

2024. július 26. 10:00

2024 júniusa a 12. olyan egymást követő hónap volt, amikor a globális átlaghőmérséklet legalább 1,5 Celsius fokkal meghaladta az iparosodás előtti értéket. 16,66 Celsius fokos globális átlaghőmérséklettel a legmelegebb júniust hagytuk magunk mögött. 0,67 Celsius fokkal haladta meg az 1991–2020-as júniusi átlagot, és 0,14 fokkal volt melegebb a korábbi csúcstartó 2023-as júniusnál.

Részletek
Megvannak a felsőoktatási ponthatárok

Megvannak a felsőoktatási ponthatárok

2024. július 25. 06:00

Idén majd’ 121 ezren jelentkeztek valamely szeptemberben induló felsőoktatási képzésre. A diákok egészen tegnap este nyolc óráig izgulhattak, amikor is a felvi.hu nyilvánosságra hozta a ponthatárokat, amelyek a hivatalos eredményváró Pont Ott Partik kivetítőin is megjelentek. Azoknak, akik korábban ehhez megadták mobilszámukat, telefonjukra SMS-értesítés is érkezett. Az Index bemutatta, hogy idén milyen pontokkal lehetett bejutni a legnépszerűbb szakokra.

Részletek
Városi séta – A piacok világa

Városi séta – A piacok világa

2024. július 25. 12:00

Kiskunfélegyháza városának egyedülálló történelmi piacait ismerhetik meg az érdeklődők július 27-én, szombaton 16 órától, amikor Rekedt-Nagy Réka, a Kiskun Múzeum munkatársa vezet egy izgalmas városi sétát. Az esemény során a régi és a jelenlegi piacok világába nyerhetünk betekintést, megismerve azok történetét és jelentőségét.

Részletek